» » Etikete Özel Resimli Son Yazılar Eklentisi

Bazı blogların sidebarında “Son Yazılar” eklentisini görmüşsünüzdür. Bu  bölümde bloglarındaki son X yazıyı gösterirler. Ben bu güne kadar böyle bir eklenti ne kullandım, ne de paylaştım. Bunun nedeni zaten blogun ana sayfasında son X yazının gösteriliyor olmasıydı.

 

Fakat bu yazıda paylaşacağım son yazılar eklentisinin başlıktan da anlayacağınız gibi farklı ve güzel bir özelliği var. Belli bir etikete ait son X yazıyı bogunuzun sidebarında gösterebiliyorsunuz.

 

Blogger Etikete Özel Resimli Son Yazılar Eklentisi

 

Blogger’da etikete özel resimli son yazılar eklentisini blogunuza eklemek için aşağıdaki kodları kendinize göre düzenleikten sonra Blogger kumanda panelinde Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript gadget yolunu izleyerek pencereye yapıştırmanız yeterli olacaktır.

 

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/bh-son-yazilar-css.css" />  <script src="https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/bh-son-yazilar.js"></script>  <script type='text/javascript'>var numposts = 5;var showpostthumbnails = true;var displaymore = false;var displayseparator = true;var showcommentnum = false;var showpostdate = false;var showpostsummary = true;var numchars = 100;</script>   <script type="text/javascript" src="http://bloghocam.blogspot.com/feeds/posts/default/-/Misafir Yazılar?published&alt=json-in-script&callback=labelthumbs"></script>

 

Düzenlemeniz gereken yerler ve ayarlar:

  • numpost = Kaç adet yazının gösterileceğini belirler. En fazla 25 yazı görüntülenir.
  • showpostthumbnails = Resimlerin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Kapatmak için true yerine false yazabilirsiniz.
  • displaymore = “Devamı” linkinin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Açmak için false yerine true yazabilirsiniz.
  • showpostdate = Yazı tarihlerinin gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Açmak için false yerine true yazabilirsiniz.
  • showpostsummary = Yazının bir kısmının gösterilip gösterilmeyeceğini belirler. Kapatmak için true yerine false yazabilirsiniz.
  • numchars = Eğer yazının bir kısmını görüntüleme açıksa ilk kaç karakterin gösterileceğini belirler.
  • bloghocam.blogspot.com = Buraya kendi blog adresinizi yazın.
  • Misafir Yazılar = Buraya etiket ismini yazın. Ben misafir yazılar etiketindeki son yazıları göstermek için etiket olarak “Misafir Yazılar” yazdım.

 

Alt taraftaki paylaşım butonlarını kullanarak bu yazıyı sosyal ağlarda paylaşırsanız sevinirim. Herkese keyifli bloglar!

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder