» » » » » » Oculus Rift Ön Siparişte

Oculus Rift Ön Siparişte


Yıllardır haberlere konu olan internette çeşitli geliştiriciler tarafından  incelenen fakat normal kullanıcıların eline almadığı sanal gerçeklik gözlüklerinden Oculus Rift ön siparişe açıldı.

İlk kez takvimler 2012 gösterdiği zamanlarda Doom serisinin yaratıcısı olan ünlü programcı John Carmack tarafından ortaya atılan bu cihaz,kullanıcılardan gelen 2.5 milyon dolarlık destek sermayesinin ardından gelişme aşamasına girdi.2014 yılında ise Facebook'un satın aldığı şirket,2016 yılından ürünü ön siparişe vereceğini duyurdu.

Ama hüsran dolu bir ön sipariş oldu diyebiliriz.Ürünün boyumuzu aşacak kadar kötü durumları var.600 dolarlık fiyatı yetmezmiş gibi her bilgisayarda değil de; "üstün" olarak tabir ettiğimiz bilgisayarlara ihtiyacımız var.Bu bilgisayarların maliyeti ise 1000 dolar yani Türk Lirası ile yaklaşık olarak 3000 TL'ye denk geliyor diyebiliriz.

Tabi bu maliyetli tablonun Oculus Rift için avantaj değil dezavantaj olduğu aşikar.Kullanım oranının artması için insanlara destek olmak yerine köstek olmuş oluyor, Facebook bu durumda.Oculus Rift'i çalıştırmak için bilgisayarınızın uygun olup olmadığını öğrenmek ve ön sipariş vermek için shop.oculus.com adresine uğramanız yeterli.


Kaynak:Tübitak, Bilim Teknik Dergisi ,Şubat 2016 ,Yıl:49,Sayı:579, Sayfa 12

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder