» » » » Css font boyutu nasıl ayarlanır ?

Bugün sizlere CSS'in font olayın da bizlere büyük kolaylık sağladığı sistemi anlatayacağım. Font bildiğiniz gibi yazı şekli diyebiliriz. Web sitelerimizi tasarlar iken font'larımızı uygun seçiyoruz ve işlevleri tek tek değilde CSS olarak tanımlayarak,tasarımımızda istediğimiz yere kolaylıkla ekleyebiliyoruz.
Hemen anlatıma geçelim.

HTML olarak font'umuzun boyutunu ayarlayacak olursak aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Fakat bu kodu yeni bir yazı eklediğiniz de sürekli eklemek zorundasınız zira bu olayda çok can sıkıcı ve yorucudur.
<font size="3">buraya metin gelicek.</font>
Ancak artık CSS kolaylığı sayesinde yazılarımız boyutlarını sürekli elle ayarlamamıza gerek kalmıyor. Peki nasıl yapıcağız !
Aşağıdaki örnek kodu inceleyelim.
<style type="text/css">
#bilgisayarhocan {
font-size:18px;
font-family:Tahoma,sans-serif;
color:#333333;
}
</style>
<p id="bilgisayarhocan">
Burada 18 piksel boyutunda yazı görünecektir.
</p>
font-size:18px; - Font boyutunu direkt olarak CSS atadık ve buraya artık ne yazarsak yazalım 18 piksel(px) boyutunda görünecektir.Dilerseniz örnek kodu yeni bir boş not pad açarak kodu ekleyin ve font.html adında masaüstüne kaydedin ve açın.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder