Ücretsiz barındırma servislerinin sunduğu blog hazırlama araçları sayesinde extra bir yazılım veya teknik bilgiye ihtiyaç duymadan, dakikalar içerisinde blog oluşturmak mümkün.
Ücretsiz blog oluşturabileceğiniz bir çok servis bulunuyor bu servislerden öne çıkanları Wordpress,Blogcu ve Blogger bu 3 servisin de ortak noktaları her hangi bir extra kurulum gerektirmeden tarayıcı üzerinden çalışıp HTML veya tasarım bilgisine gerek duymadan kendi blog’unuzu oluşturmanıza olanak tanımaları.
Bu 3 sistemi de demenizde fayda var her sistemin kendine göre artıları ve eksiklikleri bulunuyor biraz zamanınızı ayırarak size uygun olan platformun hangisi olduğuna karar verebilir blog’unuzu kolayca oluşturabilirsiniz.
Biz şimdi yazımıza Blogger’ı ile devam edelim.
Neden Blogger ?
Blogger’ın en sevilen servislerin başında gelmesinin ilk nedeni kesinlikle çok fazla esnek olması ve kolay kullanımından kaynaklanıyor.
Google’un ücretsiz bir servisi olan Blogger size sınırsız bant genişliğinin yanında ücretsiz olarak “http.blogunuzunadı.blogspot.com” diye birde alan adı sunuyor bu alan adını daha sonra cüzi rakamlar karşılığında satın aldığınız “www.blogadınız.com” “Net” veya “Org” olarak ta değiştirebilirsiniz.
Biraz zaman ve uğraş ile blog’unuza tam bir site havası katmak yine sizin elinizde.
Biraz “HTML” bilgisi ile blog’unuzun tasarımını kişiselleştirebileceğiniz gibi internetten bulabileceğiniz ücretsiz şablonları kullanarak ta blog’unuzu benzersiz bir hale getirebilirsiniz.
Bunlara artı olarak ta çeşitli Google uygulamalarının yanında geliştiricilerin Blogger için oluşturduğu “gadget”lardan istediğinizi blog’unuz da kullanarak blog’unuzun sıradanlıktan kurtarabilir ziyaretçilerinizin daha iyi vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.
Ayrıca bütün gelirini reklam hizmetlerinden elde eden Google’un, blog’unuza siz istemediğiniz sürece reklam yerleştirmemesi de cabası.
Tabi bu sizin blog’unuz da reklam yayımlayarak gelir elde edemeyeceğiniz anlamına da gelmiyor.
Güzel bir tasarım ve 10$ karşılığında alacağınız kendi alan adınız ile Blogger’ı sadece bir hosting firması gibi kullanmanızda mümkün.
Hiç yorum yok: