Yıllar yıllar öncesinde çocukların topaç çevirdiği zamanlarda ne internet vardı ne de ileri seviye teknolojinin getirdiği video oyunları.Zamanın biri geldi dur durak bilmeden ışık hızıyla gelişen teknoloji yeni bir alan ortaya çıkardı, "Video Oyunları" işte o zamandan beri ne dışarıda topaç çeviren ne de istop oynayan kaldı.
İlk video oyununun patenti 25 Ocak 1947'de alındı.İşte o zamandan sonra da gitgide büyüyen bir sektör olup sinemaya kafa tutmaya başladı.
SpaceWar,Tetris,Atari ve sayamadığım bir çoğu ortaya çıktı.Mesela ben ilk Pac-Man,Tetris ve Mario ile tanışmıştım.Belki de zamanında 5 Mb değildi bu oyunlar zaman geçti sektör uçtu e ne oldu? Bilgisayarda,konsolda harika oyunlar yapılmaya başlandı.

2d,3d,fps,mmorg,gta tarzı oyunlar olarak ayrıldı.Sonra yavaş yavaş mobil platformda bu sektörden ekmek yemeye başladı artık tuşlu telefonlar da bile oyun oynama gibi bir lüksümüz olmuştu. 2015'e geldiğimizde ise haşin bir rekabet başladı.Üst düzey konsollar,Oyun bilgisayarları,4gb ram e sahip akıllı telefonlar oyun sektörünün ağa babaları oldular.
Tabi bu büyüyen sektörü fark eden şirketler dururlar mı başladılar şişirmeye, "oyun klavyesi,faresi,kulaklığı,mikrofonu" adı altında üretimler yapmaya başladılar bunlar da yediler ekmeğini.
Bu yazım işte video oyunlarının ne denli büyük bir sektör olduğunu anlamanız amacıyla yazıldı işte,lakin değinmek istediğim bir konu daha var ki oda şu hep tartışılır pes-fifa,pc-konsol bunlar hakkındaki düşüncem ise 2014'e kadar pes sonra fifa, oyun oynamak için ise en ideali pc.
Umarım Memnun Kalırsınız.



About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder