» » » » » » İnternetten Para Kazanmak İçin Kullanılabilecek En Uygun 2 Adres

Ø     İnternetten Para Kazanmak İçin Kullanılabilecek En Uygun 2 Adres

   Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor,dünya  değişiyor.Değişen dünyamızda çok müthiş  beyinler bile artık işsiz kalıp işe  yaramazlar alemine için atılıp hor  görülüyorlar.İşte bu işsiz arkadaşlarımız  için altın tepside sunulan tek bir yer var  oda internet. Bu yazımızda bu  arkadaşlarımıza para kazanmak için en  uygun Google sahibi olduğu iki platformu   inceleyeceğiz.





Ø   YOUTUBE



      Bildiğiniz gibi Youtube insanların belli        içeriklerde videolar hazırlayıp                yayınladıkları bir ortam. Youtube'da ki    para kazanma sistemi reklama   dayalıdır,para kazanmanın iki yöntemi var;

1-Adsense aracılığı ile para kazanma
2-Üçüncü kişiler tarafından alınan reklam ile para kazanma

Youtube'da para kazanmak için; müziksiz, %100 size ait kamera ile çekilmiş yada içeriğinize göre hazırlanmış videolar yapmanız gerekir.Eğer kaliteli bir iş ortaya çıkarır ve insanların ilgisini çekebilecek içerikte hazırlar iseniz,abone sayınızda artar izlenme oranınız da bundan sonrası gayet kolaydır. İlk başlarda adsense ile ortaklık yaparak alacağınız reklam ile para kazanabilirsiniz.Zaman geçtikçe ve popülerleştikçe 3.Kişiler tarafından reklam alırsınız ve bu reklamları videolarınıza yerleştirirsiniz, onlar da size hem sponsor olurlar hemde paranızı kazanırsınız.

Fakat Youtube'un en zor yanı ekipman olayıdır.İnsanlar bu devirde insan sesi veya görüntüsü olmayan videoları pek eskisi gibi beğenmiyorlar.Genellikle oyun oynayan Gamer'lar,ilginç konular ile ilgili sesli bilgi veren insanlar,deney yapan kanalları (Bilimsel deneyden ziyade toplum hayatı deneyi desem uygun düşer mi bilmiyorum ama hayat içinden bizim ilgimizi çekecek deneyler bunlar)
ve vlog kanallarını beğeniyorlar.Onun içindir ki iyi Youtuber'ın çok iyi bir kamerası,iyi bir mikrofonu ve mümkünse green screen'ı olmalı ki kaliteli yayınlar ortaya çıksın.

Ø     Blogger


Blogger platformu ise insanların farklı konularda düşüncelerini veya tecrübelerini paylaştıkları bir blogların olması demek.Bu platform da reklam odaklı para kazanır, ve yöntemleri Youtube gibidir.

Adsense'ye ile anlaşırsanız ise Blog'unuz da belli başlı reklamlar gösterilir ve siz bu reklamlara tıklanılma sayısı başına belli bir komisyon alırsınız,geliriniz buradan gelir. Blog'unuzu ziyaret eden kişinin ilgi alanı ile ilgili reklamlar Blog'unuz da görünür.Bu her giren kişi için farklı reklam gösterilmesi demektir ve sizin için reklam tıklamalarının daha çok olacağını gösterir.

3.Kişiler aracılığı ile reklam alırsanız ise sadece anlaşmanıza göre Blog'unuzun herhangi bir yerinde veya yerlerinde bir reklam yani aynı reklamı göstermiş olursunuz.Buda bir dezavantaj demektir.Çünkü her insan kendi ilgisini çeken reklamlara tıklar.Ama 3.Kişiler tıklanma payına değil;
haftalık veya aylık para verirler reklamının Blog'unuz da gözükmesi için.

Gelelim zor yanına Blogger da sadece yazarsınız masrafınız yoktur.Hazır ve free tema kullanırsınız.İnternet yardımı ile seo ayarlarınızı yaparsınız.Üstün körü budur blogger fakat tabi ki bunların altyapısına inildikçe işiniz çok zorlaşır.Blogger emek işidir.Youtube da bir video ile atıyorum binlerce abone ve izlenme kazanabilirsiniz.Ama Blogger da en az 200 kelimeli mantıklı ve insanların okuması için sebebi olan 200 ve 250 makaleniz yok ise ne adsense sizi kabul eder nede ziyaret eden kişi sizi ciddiye alıp yazınızı okur.Ama paranız yok ve bildiğiniz çok şey var ise yapacağınız tek şey Blog yazmak olmalıdır.

Artık karar sizin ister Youtube'u seçin ister Blogger'ı.Umarım sizin seveceğiniz ve ilgi duyacağınız bir yazı olmuştur,okuduğunuz için teşekkürler.





About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder