» » Google Alerts İle Sizden Bahsedenleri Anında Öğrenin

Sizlere Google’ın çok fayalı bir servisinden bahsrtmek istiyorum.İsmi Google Alerts.Aslında yeni bir servis değil Google Alerts ama çoğu kişi duymasına rağmen ne yapacağını bilmediğinden çok fazla kullanmıyor bu servisi.Bu yazıda bilmeyenler için bu ervisi tanıtacağım ve nasıl kullandığımı örneklerle anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle Google Alerts Nedir?


Google Alerts, arama sorgunuzla alakalı Google sonuçlarındaki yenilikleri e-posta adresinize gönderen bir alarm sistemidir.

Peki Bir Blogcu Google Alerts’i Nasıl Kullanabilir?


Aslında bu servisi bir sektördeki rakipleri ve gelişmeleri takip etmekten tutun da bir ünlü veya etkinlikle ilgili son bilgileri almaya kadar çok çeşitli şekillerde  kullanabilirsiniz.Ancak ben bir blogcu nasıl kullandığımı örneklerle açıklayayım isterseniz.

1. Kimler Blog Hocam’a Link Vermiş?

Alert olarak sitenizin adını, kendi adınızı veya sitenizin adresini yazarak size link verildiğinde veya bir yazıda adınız geçtiğinde anında haberdar olabilirsiniz.

Google Alerts Kimler Link Vermiş?

Resimdeki örnekte gördüğünüz gibi http://fikrimgeldiblog.blogspot.com sitesinde benim hakkımda bir yazı yazılmış ve link verilmiş.Google’da bunu farkeder farketmez beni bir e-posta ile uyardı.

2. Google Yazımı Index’ledimi?

Bu özellik blogunuzun SEO’sunda bir problem olup olmadığını farketmenize çok yardımcı olacak.Blogunuzda yayınladığınız bir yazınız Google tarafından indekslenir indekslenmez size bir e-posta gönderiliyor.Eğer 1-2 hafta geçmesine rağmen Google’ın yazınızı inbdekslediğini bildiren bir e-posta almazsanız anlayınki ya Google tarafından cezalandırıldınız ya da başka bir sorun var.

Google Alerts Yazım İndekslendimi?

Resimdeki örnekte bir yazım yayınlandktan sonra Google tarafından indekslendiğini ve arama sonuçlarında gözükmeye başladığını bildiren bir e-posta görüyorsunuz.

3. Kimler Blog Hocam’dan Bahsetmiş?

Google’ın blog yazılarında benden ve blogumdan bahsedenleri hatta link verenlerini farkettiği an e-posta göndererek uyarması güzel ancak beni asıl şaşırtan ve sevindiren bir yazıya yapılan bir yorumda bile benden bahsedildiğini bildirmesi olmuştu.Başkalarının yazılarına yazdıları yorumlarda bile benden bahseden kişilerin olduğunu görünce çok mutlu olmuştum açıkçası.

Google Alerts Kim Bahsetmiş?

Resimde gördüğünüz mailde http://birtutamkekik.blogspot.com blogundaki Lütfen Yardım başlıklı yazıda Blog Hocam’dan bahsedildiği  yazıyordu ancak yazıyı okuduğumda hiç bir şey görememiştim.Sonradan yorumları okuyunca farkettim ki AsOrTik yazdığı yorumda benden bahsetmiş.

Nasıl Alert Oluşturabilirim?


Sizde benim gibi takip etmek istediğiniz şeylerle ilgili alertler oluşturmak ve bunlar hakkında Google sonuçlarında bir yenilik olduğunda e-posta le haberdar edilmek istiyorsanız;
  1. Google Alert sayfasına gidin.
  2. Arama sorgunuzu ve gerekli ayarlarınızı belirledikten sonra ALERT OLUŞTUR butonuna basın.
Örnek olarak aşağıdaki resmi inceleyin.

Google Alert Örnek

Not:Dilediğiniz an Google Alert sayfasına gidip Alert’lerinizi Yönetin butonuna basarak alertlerinizi değiştirebilir ve iptal edebilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder