» » » » Window XP'ye yolun sonu göründü !

Windows XP'nin tamamen öleceği tarih yaklaşıyor. Peki Windows XP'nin ne kadar ömrü kaldı?

Öldü, ölecek denilen ve 2001 yılından bu yana hayatımızda olan Windows XP, halen dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğini sürdürüyor. Ancak diğer yandan Gartner'ın yayınladığı son rapora göre Windows XP'nin en fazla 2 yıl ömrü kaldı. Bu iki yıllık sürecin ardından Windows XP'ye olan destek de tamamen çekilmiş olacak.



Windows XP Home sürümünü halihazırda 68 milyon kullanıcı kullanırken, bu rakam Windows XP Professional'de 144 milyonu buluyor. İş dünyasında kullanılan masaüstü bilgisayarların yüzde 79'unda halen Windows XP kullanılırken, laptop'larda bu oran yüzde 45 seviyelerinde.

Gartner, 2 yıl sonra desteği tamamen kesilecek olan Windows XP'yi buna rağmen bilgisayarların yüzde 4'ünde görmeyi beklediğini de duyurdu.

Kaynak: Hurriyet Teknoloji

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder