» » Bloglara Yorum Yazma Stratejim

Blog dünyasına yeni adım atanlar ilk zamanlarda bloglarına ziyaretçi çekmekte zorlanırlar.Bu gayet doğal bir durumdur.Blogunuza gelen ziyaretçilerin 3 kaynağı vardır:

 

1. Direk
2. Organik
3. Referans

 

Direk ziyaretler, adres satırına blogunuzun ismi yazılarak blogunuza gelen ziyaretleri belirtir.Organik ziyaretler, arama motorları aracalığıyla blogunuza gelen ziyaretçileri belirtir.Referans ziyaretler ise blogunuza bir bşka site aracılığıyla gelen ziyaretçileri belirtir.

 

Bu yazımda anlatacağım yorum stratejisi referans ziyaretlere dahil.Referans ziyaretinizin artması için  yol vardır:

 

1. Karşılıklı veya karşılıksız bir şekilde her hangi bir web sitesinde blogunuza link verilmişse ve o siteyi gezen bir sizin linkine tıklayarak blogunuza ulaşılırsa.


2. Bloglara yorum yaptığınız yorumcu olarak yazdığınız isme tıklaandığında blogunuza uaşılırsa.

 

Yeni bloglar için diğer web sitelerden backlink almak çok zor olduğundan ilk zamanlarda birinci yöntem işe yaramaz.

 

Ancak popüler ve çok sayıda okuyucusu olan bloglara yorum yazarak oradaki okurların dikkatini çekebilir ve blogunuzu ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Şimdi size diğer bloglara yorum yazarak ziyaretçi kazanma sstratejimden bahsedeceğim…

 

Bloglara Yorum Yazma Stratejim

1.Adım : Uygun Blogları Bulun

 

İlk olarak yorum yapacağınız blogları belirlemelisiniz.Yorum yapacağınız blogların sizin blogunuzun konusuyla alakalı olmasına ve o blogun okurlarının ilgisini çekmesine dikkat edin.

 

Yorum yapacağınız blogların Alexa sıralamasının ve RSS abone sayısının yüksek olmasına dikkat edin.

 

2.Adım : Güncellemeleri Alın


Yorum yapacağınız blogları buldukltan sonra bu bloglardaki güncellemeleri takip etmelisiniz.İşte burada RSS imdadınıza yetişiyor.Bir RSS okuyucu ile bu blogların  beslemelerine abone olup yeni içeriklerinde haberdar olabilirsiniz.

 

3.Adım : Yorum Kalitesi Ve Sırasına Dikkat Edin

 

Yapacağınız yorum blog yazısına mutlaka değer katmalı ve okuyucuların dikkatini çekmeli.Yazıyla alakası olmayan ve SPAM olarak algılanabilecek yorumlar ile “teşekkürler”, “güzel yazı” gibi kısa yorumlardan kaçının.

 

Yorumlarınızın içeriği kadar sırası da çok önemlidir.İlk 3 sıradaki yorumların daha çok okunduğu aşikardır.Bu yüzden ilk sırayı kapmak için çaba gösterin.

 

Eğer kaliteli bir içeriğe sahipseniz yorumlar aracılığıyla gelen ziyaretçileri etkileyebilir ve blogunuzun daimi ziyaretçileri olmalarını ağlayabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder