» » Filigran İle Blogunuzda Paylaştığınız Resimleri Koruyun

Bu yazım blog yazılarında kendine ait görseller kullananları ilgilendiriyor.Blogunuzda kendi çektiğiniz bir fotoğrafı ,oluşturduğunuz bir çalışmayı yada ekran görüntüsünü paylaşmak istediğinizde başkalarının bu çalışmalarınızı izinsiz ve kaynak göstermeden kullanması kaçınılmazdır.Bu çalışmanızın size ait olduğunu ve kaynağının kendi blogunuz olduğunu göstermenin bir yolu vardır: Filigran…

 

Filigran ( Watermark ) Nedir?

 

Filigran yani watermark resmin bir köşesine eklenen yazı veya logodur.Bu yazı veya logo o resmin kaynağını gösterir.Genellikle şeffaf olurlar ve orjinal resmin görünmesini engellemezler.

 

Resimlerde Neden Filigran Kullanmalıyım?

 

Blogunuzda yayınladığınız resimlerde filigran varsa  bu blogunuzun özgün ve orjinal çalışmalar içerdiğini gösterir.Ayrıca filigranlı resimleriniz izinsiz kullanılsa bile resminde yazan blogunuzun adresi sayesinde blogunuzun ziyaretç sayısı artacaktır.

 

Resimlerime Nasıl Filigran Ekleyebilirim?

 

Filigran eklemek için çok sayıda program var ama ben size hem online hem de çok kolsay olan bir aracı tavsiye edeceğim… PicMarkr

 

Bu ücretsiz online araç ile resimlerinize kolayca filigran ekleyebilirsiniz.Şimdi denemek için bilgisayraımdaki bir resme bu araç ile filigran ekleyeceğim ve nasıl yaptığımı adım adım anlatacağım.

 

1.Adım: PicMarkr sitesine gidin ve filigran eklemek istediğiniz resmi seçin.Bilgisayarınızda bulunan resimlerden birini seçeceğiniz gibi Flickr, Facebook veya Picasa hesaplarınıza bağlanarak burada bulunan resimlerinizi de seçebilirsiniz.Resmi seçtikten sonra Go To Step2 butonuna basın.

Resimlerime Nasıl Filigran Ekleyebilirim?

2.Adım: Bu adımda resminizde görünmesini istediğiniz filigran türünü seçin.İstediğiniz yazı veya logoyu resmin istediğiniz bir köşesine yerleştirebileceğiniz gibi tüm resme dağılmasını da seçebilirsiniz.Yandaki örnek resimde görüntünün nasıl olacağı gösteriliyor.Filigranınızı belirledikten sonra Continue butonuna basın ve işlemi tamalayın.

Resimlerime Nasıl Filigran Ekleyebilirim?

Sonuç: Kısa süre sonmra resminizin filigran eklenmiş hali ekranda gözükecektir.Artık resmi bilşgasayırınıza indirebilir veya direk Facebook, Flickr veya Picasa albümlerinize gönderebilirsiniz.İşte benim örnek olarak kullandığım koala resminin filigran eklenmiş hali…

koala

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder