» » » » Facebook’a geçici rahatlama

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, şirketi rahatlatan bir adım attı ve...
Ünlü sosyal paylaşım ağı Facebook, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in hisselerini satmayı en az bir yıl ertelemesi üzerine rahat bir nefes aldı.
Böylece, elinde Facebook hissesi bulunan yatırımcılar da bir süreliğine de olsa rahatlamış oldu. Facebook, geçen ay direktör Peter Thiel hisselerinin çoğunu sattığından beri zarar kontrolü yapmaya çalışıyor.

Şirketin kurucularından Dustin Moskovitz ise 8.3 milyon dolar karşılığında hisselerinin 450 binini henüz elinden çıkarttı. Salı günü Facebook’un hisseleri, geçen Mayıs’ta halka arz edildiğinden bu yana en düşük rakamı görmüştü.
INSTAGRAM FACEBOOK'A YARADI
Facebook'un halka arzı Instagram'ı da olumlu yönde etkiledi. 1 milyar dolarlık anlaşmanın değeri halka arzın duyurulmasından bu yana geçen 6 haftada yüzde 17 oranında arttı. Anlaşma gereği toplam bedelin 300 milyon doları nakit olarak, kalanını da 23 milyon Facebook hissesiyle ödeniyor. Facebook hisselerinin 38 dolardan satışa sunulmasıyla, anlaşmanın sadece hisse bedelli ödeme kısmının değeri 874 milyon dolara çıktı. Böylece toplam satın alma 1.17 milyar dolara yükseldi.

Kaynak: Hurriyet Teknoloji

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder