» » Blogger’a Alıntı Kutusu Ekleme

Blockquote kelimesini hiç duydunuz mu?Duymayanlar için hemen anlatayım; blogunuzda bir kişiden ve başka bir kaynaktan alıntı yaptığınız yazıyı yayınlarken kullandığınız koddur.

Eğer blogunuzda başka kaynaklardan çok sık alıntı yapıyorsanız bunları daha belirgin hale getirmek ve yazınıza şık bir görünüm kazandırmak için farklı bir alıntı kutusu kullanabilisiniz.

Blogger alıntı kutusu

Resimde gördüğünüz gibi alıntı yaptığınız yazının alıntı kutusunun içerisinde göstermek için blogunuzun kumanda panelinde Tasarım > HTML’yi Düzenle yolunu takiip edip Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğuğunu işaretledikten sonra Ctrl+F tuş kombinasyonu yardımıyla şu kodu bulun.

]]></b:skin>

Bulduğunuz bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

blockquote { background:#c5c5c5 url(http://n1307.hizliresim.com/1c/x/qxwkz.png)

no-repeat top left;

padding:10px 20px 10px 45px;

font-style:italic;

border:1px solid #000000;}



 



Şablonunuzu kaydettikten sonra blog yazınızı yazarken yazınızın alıntı yapacağınız yerinde HTML kodlarını açın ve şunu ekleyin.



 



 




<blockquote>

Alıntı yazı...

</blockquote>







Alıntı yazı.. yerine alıntı yaptığınız metni girin.Yani alıntı metninizi her zaman blockquote etiketlerşinin arasına yazın.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder