» » Blog Yazılarınızda Kullanabileceğiniz Şablon

Blog yazılarımda belli bir format ve şablon kullanmaya dikkat ederim.Herkese de öneririm.Yazılarınızın kullanıcı dostu olması açısından okunabilirliği yüksek bir biçimlendirme, format veya şablon ( adını ne koyarsnız ) kullanmak her zaman iyidir.

 

İçeriği metin ağırlıklı bloglar için blog yazılarınızda kullanabileceğiniz kullanıcı dostu bir yazı formatını gösteren basit bir grafik hazırladım.Eğer hala bir yazı formatınız yoksa bu grafikteki formatı kullanabilirsiniz.

 

Blog Yazısı Şablonu

 

1. Yazı Başlığı: Dikkat çekici ve merak uyandırcı olmalı.Eğer Google’dan daha fazla organik trafik istiyorsanız başlıkta anahtar kelime kullanabilirsiniz.

 

2. Görsel: Yazılarda küçük bir görsel kullanmak hem okuyucunun ilgisini çekmek hem de SEO açısından faydalıdır. Giriş paragrafının sağ veya sol tarafına hizalanacak şekilde orta boyutlarda bir görsel kullanabilirsiniz.

 

3. Giriş Paragrafı: Anlatmak istediğiniz şeyi anlatmaya hemen başlamak yerine ne anlatacağınızı, neden böyle bir yazı yazmaya karar verdiğinizi veya bunun gibi şeylerden oluşan küçük bir giriş paragrafıyla yazıya başlamak iyidir.

 

4-6. Ara Başlıklar: Yazınızı uzun bir paragrafşeklinde yazmak yerine daha kısa paragraflara bölmek ve her bir paragraftan önce o paragrafta anlattığınız konuya ait bir ara balşık atmak daha iyi olacaktır.

 

5-7. Paragraflar: Az önce de dediğim gibi yazınızı uzun bir paragraf şeklinde yazmak yerine daha kısa paragraflara bölmek yazınızın okunabilirliğini artttıracaktır.Ben grafikte 2 pargaf gösterdim ama yazınızın uzunluğuna ve içeriğinize göre ara başlıklarla paragrafların sayısını arttırabilirsiniz.

 

8. Call To Action: Yazınızın en sonuna bir “call to action” eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Call to action olarak e-posta abonelik formu, paylaşım butonları, yorum yazmaya teşvik edici bir cümle veya başka bir yazıya yönlendirme gibi şeyler kullanabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder