» » Google+ Toplulukları Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Aktif bir Goggle+ kullanıcısıysanız muhtemelen son zamanlarda sık sık topluluk davetlerine maruz kalmışsınızdır. Golge+ toplulukların ne olduğu ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda hala bilgi sahibi değilseniz bu yazı sizi bilgilendirme amacıyla yazıldı.

 

Google+ Toplulukları Nedir?

 

Google+ toplulukları, aynı ilgi alanına sahip kullanıcılarının bir araya gelerek ilgi alanları hakkında konuştukları yerdir. Toplulukların işleyişini daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Bir Topluluğa Katılma

 

Google+ sayfanızın sol tarafındaki topluluklar simgesine tıklayarak topluluklar sayfasına ulaşabilirsiniz.

 

google+ topluluklar

 

Bu sayfada 1 numara ile gösterdiğim yerde üye olduğunuz toplulukların listesi yer alır, 2 numara ile gösterdiğim yerde önerilen topluluklar yer alır, 3 numara ile gösterdiğim yerde ise katılmanız için gönderilen topluluk davetiyeleri yer alır. Ayrıca arama kutusuna ilgi alanınızı yazarak o konuyla ilgili toplulukların listesini görebilirsiniz.

 

Şimdi bir topluluğa nasıl katılabileceğinizden bahesdelim. Katılacağımız topluluk Blog Yazarları isimli topluluk olsun. Bu topluluğun sayfasını açtığınızda üst tarafta Join community butonunu göreceksiniz. Buraya tıklayarak o topluluğa katılabilirsiniz.

 

Google+ Topluluğa Katılma

 

Topluluğa katıldıktan sonra o toplulukta olup bitenden haberdar olmak için bildirimleri açmanızı öneririm. Sol tarafta Off olarak gözüken ve zil resmiyle simgelenmiş bildirimi On olarak değiştirirseniz toplulukta yapılan yeni paylaşımlardan haberdar olabilirsiniz.

 

Topluluk Bildirim

 

Toplulukta Paylaşımda Bulunma

 

Topluluğa üye olduktan sonra klasik bir Google+ ileti gönderme penceresi ile karşılaşırsanız. Buraya topluluk üyeleriyle paylaşmak istediğiniz mesajı yazdıktan sonra paylaşmak istediğiniz kategoriyi seçerek paylaşabilirsiniz.

 

Topluluklar İleti Gönderme

 

Google+ Topluluk Oluşturma

 

Siz de kendi topluluğunuzu oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için Google+ Topluluklara sayfasına giderek BİR TOPLULUK OLUŞTUR butonuna basın. Bu butona bastığnızda ne tür bir topluluk oluşturmak istediğiniz sorulacak. Topluluk türleri arasındaki farklı şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Herkese Açık - Herkes katılabilir: Google+'da, ilgili alanlarınızı paylaşan kullanıcılarla tanışma için ideal.
  • Herkese Açık - Katılım için moderatör onayı gereklidir: İçeriği herkese açık olarak paylaşma ancak içerik oluşturabilenleri sınırlama
  • Gizli- Kullanıcıların, topluluğu arama yoluyla bulmasını ve katılım isteğinde bulunmasını sağlama: Belirli kuruluşları için kapalı topluluklar oluşturma için ideal.
  • Gizli- Topluluğu arama sonuçlarından gizleyin: Daha gizli sohbetler eden küçük gruplar için ideal.

Topluluğunuzun türünü seçtikten sonra ismini yazın ve topluluğu oluşturun.Daha sonra topluluğunuza en az 250x250px boyutunda bir profil resmi, topluluğunuzla ilgili kısa açıklama, hakkında bölümü için topluluğunuzu tanımlayacak bir yazı ve son olarak bir kaç kategori ekledikten sonra düzenleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

Söz Sizde

Google+ toplulukları ile ilgili hemen herşeyden bahsederek sizleri bilgilendirmeye çalıştım. Google+ toplulukları hakkında ne düşünüyorsunuz? Katılmayı veya oluşturmayı düşünüyormusunuz? Tavsiye edebileceğiniz topluluklar var mı?

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder