» » Başarılı Blogcuların Alışkanlıkları

Avustralya’da yaşadığım dönemde katıldığım bazı konferanslar vasıtasıyla pek çok tanınmış ve başarılı blog yazarıyla tanışma fırsatı buldum.

Tüm dünyada tanınan ve geçimini blogları aracılığıyla sağlayan bu blogcularla sadece blog, twitter ve facebook gibi ortamlarda değil yüzyüze sohbet etme fırsatı da buldum.

Onlarla tanışmadan önce “bu kadar başarılı oldujlarına göre kesin SEO ve teknik konularda uzmanlardır” diye düşünürdüm.Ancak onlarla tanışıp sohbet ettiğimde başarılarının altında bu tür teknik bilginin yanında bazı alışkanlıkların da yaattığını farkettim…

Başarılı blogcuların alışkanlıkları

1. Yeni Bilgiler Öğrenmeye Açıklar

 

Başarılı blogcular adeta bbir sünger gibi yeni bilgileri emiyorlar ve bu bilgileri bloglarının gelişimi için kullanıyorlar.

Okuyucularına ve diğer blogcular sorular sormaktan ve tavsiyelerini uygulamaktan asla çekinmiyorlar.

 

2. Okumaya Çok Hevesliler

 

Kitap, dergi, blog, makale okumaya inanılmaz iştahlılar.Ellerine geçen her makaleyi okuyarak farklı bakış  açıları kazanıyorlar ve her türlü insanın nasıl düşündüğünü anlayabiliyorlar.

 

3. Yardımlaşmayı Severler

 

Malaesef bizde pek gelişmemiş bir olgudur yardımlamak.Ancak onlar birbirlerine destek olmaktan hiç kaçınmıyorlar.Beğendikleri bir yazı olduğunda bloglarında link veriyorlar, tweetliyorlar, imliyorlar.

Karşılığında da aynı desteği görüyorlar elbette.

 

4. Sıradan Şeylerden İlham Alırlar

 

Hayatı çok iyi izliyor ve gözlüyorlar.Bizim sıradan gördüğümüz bir olaydan onlar bir ders veya blogları için bir yazı konusu çıkarabiliyorlar.

 

5. Hatalarını Kabul Ederler

 

Bazen okuyucularınızdan biri, yazınızda yazdığınız bir tavsiyeye kendinizin uymaadığınızı farkedip bunu size açık bir dille belirtebilir.Bu durum da yapacağınız 2 şey vardır…

  • Ya türdküdüğünüzü yalamamak adına hatanızı inkar edip okuyucunuzu ya da okuyucularınızı kaybedersniz. 
  • Ya da hatanızı kabul edip okuyucunuzun takdirini kazaırsınız.


İşte başarılı blogcular hatalarını kabul ederken hiç bir zaman utanmazlar.

 

6. Okuyucularıyla İletişim Kurar Ve Onları Tanımaya Çalışırlar

 

Okuyucularıyla bloglarının yorum bölümü ve çeşitli iletişim yolları aracılığıyla ilişki kurarlar.Gerektiğinde okuyucularının yorumlarına istinaden bir blog yazısı yazarlar hatta okuyucularının yazılarını bloglarında yayınlarlar.

Söz Sizde
Bu yazdığım 6 madde benim gözlemlerimden ibaret.Eminim gözden kaçırdığım çok şey vardır. Sizin başarılı blogcularda olduğunu düşündüğünüz ortak alışkanlıklar veya özellikler var mı?

Tavsiye yazı: İyi Bir Blogcu Olmanın Sırları

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder