» » Blogunuzun Hızını Test Edebileceğiniz Araçlar

Bu aralar blogların hızı ve performansı ile çok ilgileniyorum.Blogunuzu hızlandırmanıza yarayacak ipuçlarını daha önce yazmıştım.O yazıya yapılan yorumlardan birinde bir ouyucum blogu hızlandırmak için yapılan işlemlerin blogun görünümünü çok asdeleştireceğini yazmıştı.Haksız da sayılmaz.Ben de ona cevaben bu dengeyi sağlamak gerektiğini yazmıştım.

 

Burada paylaşacağım online araçlar ile blogunuzun yüklenmesini hangi öğelerin yavaşlattığını görebilecek, blogunuzun açılış hızını diğer bloglarla karşılaştırabileceksiniz.Bu sayede performans – görünüm dengesini en iyi şekilde kurabileceksiniz.

 

1. PAGE SPEED ONLINE

Page Speed Online

Bir Google servisi olan Page Speed Online, blogunuzu test ettikten sonra size 100 üzerinden bir puan verir.Bu puanı belirleyen bazı kriterler vardır.Puanınızı düşüren kriterleri önem derecesine göre ayırarak size raporlar.Bu rapor ile blogunuzun performansını nelerin düşürdüğünü öğrenebilirsiniz.

Link: https://developers.google.com/pagespeed/

 

2. PINGDOM TOOLS

Pingdom Tools

Pingdom Tools benim favori araçlarımdan.Bu araç blogunuzu detaylı bir şekilde analiz ettikten sonra 100 üzerinden bir performans puanı, yüklenme süresi ve ana sayfanızın toplam boyutunu verir.Ayrıca blogunuzu diğer sitelerle kıyaslayarak diğer sitelerinden %kaçından daha hızlı olduğunuzu yazar.Bunun dşında blogunuzdaki grafikllerden tutunda javascriptlere kadar her bir öğebnin kaç saniyede yüüklendiğini detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Link: http://fpt.pingdom.com/

 

3. Free Website Performans Test

Free Website Performans Test

BrowserMob şirketinin bu ücretsiz aracı ile blogunuzun ortalama yüklenme süresi, ana sayfanızın bboyutu, blogunuzdaki öğelerin sayısını ve bu öğelerin tek tek yüklenme sürelerini görebilirsiniz.Ayrıca bu araç blogunuza 4 ayrı merkezden ping atarak değişik lokasyonlardaki prformansı da gösterir.

Link: https://browsermob.com/free-website-performance-test

 

4. Which Loads Faster?

Which Loads Faster?

Bu ilginç araç ile iki sitenin performansını kıyaslayabiliyorsunuz.Kıyaslamak istediğiniz sitelerin adresini yazdıktan sonra ekran ikiye bölünüyor ve siteler yüklenmeye başlıyor.Her iki siteninde yüklenme süresi hesaplandıktan sonra hangisinin ne kadar daha hızlı olduğu ekranda yazıyor.

Link: http://whichloadsfaster.com/

 

5. WebPagestest

 

WebPagetest

Blogunuzu detaylı bir şekilde analiz eden baka bir araç daha.Bu aracın en iyi özeliği ise blogunuzun açılış hızını farkl tarayıcılar ve dünya üzerindeki farklı merkezler için test edebilmesi.

Link: http://www.webpagetest.org/

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder