» » Ziyaretçi Trafiğinizi Arttırırken Sabırlı Olun

Bir blog oluşturdum ama kimse ziyaret etmiyor.Blog trafiğimi nasıl arttırabilirim? ”, “  Bloguma daha fazla ziyaretçiyi nasıl çekerim? “ gibi sorularca bu güne kadar defalarca karşılaştım ve bundan sonra karşılaşmaya devam edeceğim gibi gözüküyor.

Aslında bu konuda daha önce Blogunuzun Ziyaretçi Trafiğini Arttırmanın Yolları ve Blogunuzun Ziyaretçi Sayısını Arttırmak İçin İpuçları ( Misafir yazı )  başlıklı iki yazı yazmıştım.Okuyucuların bu yazılanlarar geri dönüşleri ise genelde şu şekilde oluyor: “ Bu dediklerini yapıyoruz ama hala bi gelişme yok. “ Bu kişilere benim cevabım hep aynı.Sabredin.Evet blogunuza düzenli bir trafik sağlamak için gerekli olan 3 şey çalışma, sabır ve zamandır.

 

Ziyaretçi Trafiğinizi Arttırırken Sabırlı Olun

Blog trafiği 3 şekilde elde edilir.Bunlar direkt, referans ve arama trafikleridir.Şimdi size bu 3 trafik kaynağında da neden sabretmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

 

Direkt Trafik

 

Direkt trafik insaların web tarayacılırının açılış sayfasını blogunuzun adresi olarak ayarlamaları, internet tarayıcılarının sık kullanılanlar menüsünden blogunua erişmeleri ve internet tarayıcılarının adres satırına doğrudan blogunuzun adresini yazmaları ile elde edilir.

Direkt trafik kazanmak için akılda kalıcı bir domain, kalitei içerik, markalaşma gibi pek çok kriteri sağlsmış olmanız gerekir ki bu zaman ve çsalışma isteyen bir süreçtir.Zaten en zor elde edilen trafik, direkt trafiktir.

 

Referans Trafiği

 

Başka bir sitede sizin blogunuzun linki varsa ve insanlar o linke tıklayarak sizin blogunuza ulaşıyorlarsa referans trafiğidir.Yani linkinizin bulunduğu site size referans olmuştur.

Tahmin ettiğiniz gibi en kolay trafik kaynağı refrans trafiğidir.Bunun için yapmanız gereken tek şey backlink kazanmaktır.Ancak kaliteli ve popüler sitelerden backlink kazanmak için online çevrenizi genişletmek ve kaliteli içerik üretmelisiniz.Gördüğünüz gibi bu da zaman ve sabır ister.

 

Arama Trafiği

 

Blogunuza en fazla ziyaretçi getirecek trafik kaynakları arama motorlarıdır.Örneğin son 1 ayda Blog Hocam’ı ziyaret edenlerin %71’i Blog Hocam’a Google’dan ulaşmış.

Arama trafiği sağlamanın yolu ise başarılı bir optimizasyon çalışmasına bağlıdır.Blogunuzu arama motorlarına uygun şekilde optimize ederek ya da uzman kişilere optimize ettirerek ve bir takım basit SEO  kurallarını uygulayarak arama motorlarından ciddi bir trafik elde edebilirsiniz.Ancak SEO çalışmalarından birkaç günde sonuç alnmaz.Bu işi düzenli ve kurallara uygun şekilde yapmalı ve her zamanki gibi sabretmelisiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder