» » Bir Blogcunun Sahip Olması Gereken 5 Temel Beceri

Blog oluşturmak çok kolay bir işlem.Blogger gibi ücretsiz blog plasformları sayesinde bir kaç dakika içinde blogunuzu oluşturabiliyorsunuz.Yazacak bir şeyi olan herkes kolayca blog oluşturup aklındakileri yazıyor ancak önemli olan bundan sonrası.

 

Blog oluşturmak çok kolay olduğundan blogosferde her konuda yüzlerce hatta binlerce blog bulmak mümkün.Bunca blog arasında ayakta kalmak ve blogunuzun ömrünü uzatmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır.Bunlardan bazılarını daha önce yazmıştım;

 

- İyi Bir Blogcu Olmanın Sırları

- Her Blogcunun Bilmesi Gereken 8 Şey

- Yeni Blogcular İçin Yol Haritası

- Başarılı Blogcuların Alışkanlıkları

 

Şimdi yine yukarıdaki yazılar gibi blog oluşturduktan sonra başarıya ulasşmak için bilinmesi gereken bir konudan bahsedeceğim.Bir blogcunun sahip olması greken 5 temel beceri…

 

Bir blogcunun sahip olması gereken 5 beceri

1. Bilgisayar Becerisi

 

Basit bir şeymiş gibi görünüyor olabilir bence çok önemlidir.Bilgisayarınızdaki hatalarla ve sorunlarla boğuşmak yerine blogunuza ve yazılarına zaman ayırabilmeniz için iyi bir bilgisayar kullanmıcı olmalısınız.

 

2. Resim Düzenleme

 

Belki bir grafik tasarımcısı olamazsınız ama yine de blogunuzda kullanacaınız görselleri düzenlemek ve blogunuun görünümünü iyileştirmek için bazı temel photoshop veya gimp tekniklerini bilmeniz gerekir.

 

3. Temel HTML Becerisi

 

İster Blogger kullanın ister Wordpress mutlaka bazı HTML ve CSS kodlarına ihtiyacınız olacaktır.Örneğin benim burada paylaştığım eklentileri blogunuza uygun hale getirmek için bazı HTML kodlarını bilmeniz gerekir.

 

4. Konu Uzmanlığı

 

Hangi konuda blog yazıyorsanız o konu hakkında üst düzey bilgi sahibi olmanız gerekir.Okuyucularınıza doğru bilgi vermek ve sorularnı yanıtlamak için yazdığınız konuda bilgi sahibi olmanmız çok önemlidir.

 

5. Temel SEO Becerisi

 

BYazdığınız yazıları insanlara ulaştırmak için en iyi ve en basit yol arama motorarıdır.Bunun için temel SEO beceriniz olması gerekir.Ben de blogculuğun çok önemli bir parçası olduğunu düşündüğüm SEO ile ilgili zaman zaman yazılar yazıyorum.

 

Söz Sizde

Bir blogcunun olması gerektiğini düşündüğünüz başka beceri varmı? Siz buradaki becerilerden hangilerine sahip olduüunuzu düşünüyorsunuz?

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder