» » Google İle Anahtar Kelime Araştırması Yapmak

Eğer arama motorlarından blogunuza gelen ziyaretçi sayısını arttırmak istiyorsanız, yazınızı yazmaya başlamadan önce anahtar kelime araştırması yapmak önemlidir.Peki anahtar kelime araştırması nasıl yapılır?Aslında anahtar kelime araştırmaı için geliştirilmiş çok profesyonel yazılımlar var ancak ben bu yazımda anahtar kelime araştırmasının Google yardımıyla en kolay şekilde nasıl yapılacağını anlatacağım.

 

Anahtar kelime araştırması yapmanın çeşitli yolları var.Google ile anahtar kelime araştırması yapmanın yolları ise şöyle…

 

Google AdWords Anahtar Kelime Aracı

Google AdWords anahtar kelime aracı

 

Google AdWords Anahtar Kelime Aracı pek çok kişi tarafından ücretsiz anahtar kelime araştırma aracıdır.Yazmış olduğunuz kelimeleri içeren anahtar kelimelerin yıllık ve aylık arama hacimleri ile rekabet oranını görebilirsiniz.

 

Google Tavsiye

Google tavsiye

Google Ana Sayfasındaki arama kutusubna bir kelime yazdığınızda Google o kelime ile ilgili en çok aranan kelime gruplarını otomatik olarak size önerecektir.Google’ın bu özelliğini anahtar kelime araştırması için kullanabilirsiniz.

 

İlgili Aramalar

Google İlgili aramalar

Google’da bir arama yaptığınız, arama sonuçlarının bulunduğu sayfanın sol alt tarafında aradığınız kelime ile ilgili popüler aramaları gösteren ilgili aramalara ait linbkler gözükecektir.Google’ın bu özelliğini de anahtar kelime araştırması için kullanabilirsiniz.

 

Google Insights

Google Insights

 

Google Insights, size iki anahtar kelimeyi kıyaslama olanağı sunar.Hangi kelimenin ne kadar arandığını, hangi şehirlerde arandığını ve ilgili aramaları gösterir.

 

Google Sets

Google Sets

Google Sets’e yazdığınız anahtar kelimelerden yola çıkarak Google size ilgili diğer anahtar kelimeleri tahmin eder.

 

Söz Sizde

Blogunuza bir yazı yazmadan önceden anahtar kelime araştırması yaparmısınız?Anahtar kelime araştırması yaparken hangi araçları kullanırsınız?

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder