» » » » » » » Reddit'in kurucusu intihar etti!

Reddit’in eş kurucularından 26 yaşındaki Aaron Swartz dün New York’ta bulunan dairesinde ölü bulundu ve intihar ettiği amcası tarafından da doğrulandı.
Swartz’ın arkadaşları kendisinin zaten bir depresyon geçmişine sahip olduğunu ve bu konuda sık sık kişisel blogunda yazdığından bahsettiler. Aynı zamanda MIT’ye sızarak JSTOR çevrimiçi makaleler sisteminde yüklü sayıda makale çaldığı bilinen Swartz’ın bu nedenle potansiyel bir tutsaklık yaşama olasılığı da yüksekti.


Aaron Swartz Reddit’I kurmadan önce hepimizin sıklıkla kullandığı RSS 1.0’ın yazılmasında da rol oynamıştı ve internet özgürlüğüne darbe vuracak olan ABD’deki SOPA ve PIPA yasalarının durdurulmasında büyük bir paya sahipti.

Blogunda fiziksel ve ruhsal acıya karşı nasıl direnilmesi gerektiğinden kısa süre önce bahseden Aaron Swartz’ın intiharı internet dünyasında büyük yankı uyandırmış durumda. Geçtiğimiz yıl da Diaspora’nın kurucusu 22 yaşındaki Ilya Zhitomirskiy intihar etmişti.

Kaynak: Tamindir

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder