» » » » » » » Windows Phone için Harita Engeli Kalktı!

Google'ın, en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Maps'in WEB sürümünü, Windows Phone cihazları için engellemişti. Şimdi ise WEB arayüzüne, Internet Explorer desteği eklendi.
Windows Phone tarafına çok uygulama çıkarmayacağı bilinen Google, haritalar uygulamasını Windows Phone Store üzerinde yayınlıyordu. Fakat Google'ın harita hizmetine WEB üzerinden erişmek isteyen Windows Phone kullanıcıları, Internet Explorer 10'un mobil sürümünün uyumsuz olduğu gerekçesiyle, haritalardan yararlanamıyordu.

Kısaca WebKit desteği olmayan tarayıcılarda harita uygulamasının çalışmayacağını söyleyen Google, nihayet uygulamayı Internet Explorer 10 mobil tabanlı tarayıcıda çalıştırmayı başardı.

Windows Phone kullanıcıları, Internet Explorer mobil tarayıcılarından artık maps.google.com'a ulaşabilecekler. Pek çok internet sitesindeki iletişim adresi kısmındaki, Google haritaları bile kullanmak için bu erişim gerekiyordu. O yüzden, Google'ın bu hizmeti Windows Phone kullanıcılarına vermesi olumlu bir gelişme.

Bu hamle, Google'ın Windows Phone'a bakışını değiştirdiği yönünde yorumlanmamalı. Firma, yine pek çok uygulamasını Windows Phone 8 platformu için çıkarmayı düşünmüyor.

Kaynak: Shiftdelete.Net

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder