» » DERS-4:Klonlama ve Desen Damga Aracı

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere klonlama ve desen damga aracının ne işe yaradığını öğreneceğiz.İlk öncelikle klonlama damga aracının ne işe yaradığını öğrenelim.Öncelikle photoshopumuza bir resim atalım.



Resmimizi attıktan sonra klonlama damga aracını seçiyoruz.Sonra (ALT) tuşuna basıp bir nokta seçiyoruz bu noktayı  örnek resimde balonun üstünde yapacağız arkadaşlar.Noktayı seçtikten sonra (ALT) tuşunu bırakabiliriz.Sonra seçtiğimiz nokta faremizle birlikte olacaktır.Sonra faremizi boş bir alana götürüyoruz. Faremizin sağ tuşuna basarak balonları boş alana klonluyoruz.


Şimdi gelelim desen damga aracını  ne işe yaradığını.Yine arkadaşlar aynı resmi atıyoruz photoshopumuza.Sonra damga simgesinin üstüne sol tıklıyoruz.Desen damga aracını seçiyoruz.


Sonra resimde gözüktüğü gibi yukarıdan desene tıklıyoruz.İstediğimiz deseni seçiyoruz.Sonra resimde istediğimiz bir yere deseni yapabiliriz.Eğer desenin daha hafif olmasını opaklık ayarlarını azaltıp deneyin.


BU dersimiz bu kadar bidahaki dersimizde görüşmek üzere...

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder