» » Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı Kullanımı

Son zamanlarda ürünlerini bir bir emekliye ayıran Google, son olarak Anahtar Kelime Aracı’nı emekliye ayırdı ve yerine Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanıma sundu. Bu haber ilk duyulduğunda anahtar kelime aracının müdavimleri büyük bir panik ve hayal kırıklığı yaşamıştı fakat yerine geçen anahtar kelime planlayıcının aslında anahtar kelime aracını da içerdiğini anlayınca yüreklere su serpildi.

 

 

Anahtar Kelime Planlayıcı Ne İşe Yarar?

 

Öncelikle bu anahtar kelime planlayıcıyı kullanmanın blog yazarları için öneminden bahsedelim. Aslında reklam kampanyası oluşturmak isteyen AdWords kullanıcılarına fikir vermek için oluşturulan anahtar kelime planlayıcı, bloggerlar için de organik trafiği arttırmaya ve yeni yazı fikirleri edinmeye yardımcı olacak çok önemli bir araçtır. Nasıl mı? Anahtar kelime planlayıcıya bir anahtar kelime yazarak en çok aranan ilgili kelime veya kelime gruplarını görerek yeni yazı fikirleri edinebilir, ayrıca bu anahtar kelimelerin aranma hacimlerini görerek organik trafiğinizi arttırmaya yönelik içerikler üreteblirsiniz.

 

 

Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?

 

Gelelim anahtar kelime planlayıcının kullanımına. Öncelikle, bu aracı kullanabilmek için Google AdWords hesabınız olması gerektiğini hatırlatmak isterim. Eğer AdWords hesabınız yoksa buraya tıklayarak ücretsiz AdWords hesabı oluşturabilirsiniz.

 

1.Adım: AdWords hesabınıza giriş yaptıktan sonra üst menüdeki Araçlar ve Analiz > Anahtar Kelime  Planlayıcı seçeneğini seçerek araca ulaşabilirsiniz.

 

Anahtar Kelime Planlayıcı

 

2.Adım: Burada sizi 3 seçenek karşılayacak. Burada ilk seçenek olan “Anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri arayın” seçeneği bizim işimizi görecektir. Diğer seçenekler SEO ve SEM uzmanları için faydalı fakat biz bloggerlar için çok da gerekli değildir.

 

Anahtar kelime planlayıcı

 

Burada, ürününüz veya hizmtiniz yazan yere ilgilendiğiniz bir kelimeyi yazacaksınız. Ben örnek olarak çiçekler kelimesini yazıyorum. Hedefleme bölümünde hangi ülke veya dile ait aramaları baz almak istediğinizi seçtikten sonra sayfanın altındaki Fikir al butonuna bsabilirsiniz. 

 

3. Adım: İşlem tamalandıktan sonra gelen ekranda iki adet sekme vardır. Bunlardan anahtar kelime fikirleri sekmesine tıkladığınızda ihtiyacınız olan bilgilere ulaşacaksınız.

 

Anahtar Kelime Planlayıcı

 

Artık esas konumuz olan çiçeklerle ilgili onlarca hatta yüzlerce yeni yazı fikrine sahipsiniz. Ayrıca bu anatar kelimelerin ayda ortalama kaç kez arandığını ve bu kelimelerde ilk sıralarda çıkmak için rekabet düzeyini görebilrsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder