» » Paypal Nedir? Bloggerlar İçin Neden Önemlidir?

Banner reklamları, tanıtım yazıları, link ve ürün satışları derken bloggerlar kendilerini sanal ticaretin içerisinde buldu. Artık çoğu blog yazarı yukarıda saydığım yöntemlerle blogundan para kazanabiliyor. Ancak hem reklam veren, hem de reklam yayınlayan kişiler ödeme konusunda sıkıntı yaşıyabiliyorlar. Örneğin bloggerların önemli bir kısmı 18 yaşından küçük ve banka hesapları yok. Banka hesapları olanlar da EFT yaparken işlem ücreti ödemek zounda kalıyorlar. Zaten ödemelerin küçük meblağlar olduğunu düşünürsek, bankaların yaptığı bu işlem kesintileri ödeme yapan kişleri düşündürüyor.

 

paypal

 

Tam da bu noktada devreye 100 milyondan fazla aktif üyesi bulunan Paypal giriyor.  Sanal bir banka gibi düşünebileceğiniz Paypal, internet kullanıcıların güvenli alışveriş ve para transferi yapması sağşayan bir yöntem. Her blog  yazarının bir Paypal hesabı olması gerektiğini düşünüyorum. Neden bu düşüncede olduğumu yazının devamını okuduğunuzda anlayacaksınız.

 

 

Paypal Nedir?

 

Paypal, kşisel bilgilerinizi veya krat bilgilerinizi kullanmadan, sadece e-posta adresi üzerinden ödeme yyapmanızı sağlayan bir sistemdir. Paypal’a üye olmak ve kullanmak tamamen ücretsizdir. Kredi kartı veya banka hesabınızın olmasına gerek yoktur.

 

Paypal’da bireysel, ticari ve premier olmak üzere 3 hesap türü vardır. Premier hesap online satış yapan kişiler için , ticari hesap ise  kurum ve kuruluşlar  için idealdir. Blog yazarları için bireyse hesap yeterlidir.

 

E-Posta Adresi Ve Şifre Önemlidir

 

Paypal’a üye olurken standart kayıt formlarına benzer bir form dolduracağınız için detaylara girmiyorum fakat e-posta adresi ve şifre konusunda dikkatli olmalısınız. Zira bu e-posta adresi ve şifreyi sadece Paypal hesabınıza girişlerde değil, alışveriş ve ödemelerde de kullanacaksanız. Örneğin bir reklam veren size ödeme yaparken sizden Paypal adresinizi isteyecektir. İşte Paypal adresiniz, bu e-posta adresinizdir.

 

Onaylı Olmak

 

Paypal’da onaylı hesap ve onaysız hesap şeklinde 2 kavram vardır. Sadece e-posta adresi ile oluşturulan hesaplar onaysızdır. Hesabınızı bir kredş kartına veya banka hesabına bağladığınızda ise Paypal heabınız onaylı olur. Onayları hesapların yurt dışına ödeme yapma ve ücret limiti gibi sorunları yoktur.

 

İşte Paypal böyle güvenli ve pratik bir ödeme yöntemi. Özellikle yurt dışından firmalar size reklam vererlerse çok büyük ihtimalle ödemelerini Paypal ile yaparlar. (Bana hep öyle yaptılar) Ödemeyi Paypal hesabınıza aldıktan sonra ister Paypal ile ödeme kabul eden sitelerden alışveriş yapabilir, isterseniz de o parayı  banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

 

Kayıt olmak için: https://www.paypal.com

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder