Merhaba arkadaşlar bugün sizlere katmanlar sekmesindeki ikonları anlatacağım.Örnek olarak bir resim atalım.Resmi direk arka plan olarak aldığı için üstüne iki kere tıklayarak katman haline getiriyoruz.Kilitle modları var isterseniz kilitleme modlarından başlayalım.İlk başta olan transparan resimli ikona tıkladığınızda silgi ögesini alıp resmi sildiğimizde arka tarafta bir renk belirecektir ama o ikonu kilitlemeden yaparsak direk olarak transparan görürüz.
Fırça resimli ikona tıkladığımızda fırça efektini kullanamıyoruz.Yani sizin resminizi çizmenize izin vermiyor.Buna örnek vermeye gerk yok arkadaşlar deneyerekte görebilirsiniz.3.ikonda ise resminizi oynatamıyorsunuz.4. ikon yani son ikonda herşeyi kilitliiyor resminize hiçbir şekilde müdehale edemiyorsunuz.
Gelelim opaklık ve dolgu ayarlarına.Örnek vermek için yeni bir katman oluşturalım ve bu katmaı istediğimiz renge(kırmızı) boyayalım.Opaklık ayarı ile hem resmi hmde kırmızı rengi gösterebiliriz.Dolgu ayarıda opaklıkla aynı görevi görüyor diyebiliriz arkadaşlar.Kırmızıya boyadığımız katmanı alta aldığımız zaman sildiğimiz yerler boyadığımız renge dönüyor.
Opaklık ayarının sol tarafında olan seçenekleri deneyerek görebilirsiniz.Örnek olarak bir tane gösterelim.mesela sert ışık ayarını seçtik sizde böyle istediğiniz ayarı ayarlıyablirsiniz.
Şimdi sağ alt taraftaki ikonları öğrenelim.Çöp kutusu seçtiğimiz ikonu siliyor.Köşesi katlanmış kağıt ise yeni katman oluşturuyor.Klasör şeklindeki ikon ise klasör oluşturuyor.Mesela bilmem kaç katman oluşturuyoruz bu katmanların diğerleri ile karışmaması için klasör oluşturuyoruz.Öbür ikonumuz için resimler için kullanılan ayarlar bu ayarları ilerki derslerimizde öğreneceğiz.Son ikonda ise gölge vb. özellikleri anlatıyor.Bu dersimiz şu anlık bitmiştir.
Hiç yorum yok: