» »Unlabelled » Microsoft yeni CEO’sunu arıyor



2013′ün Aralık ayında Microsoft CEO’su Steve Ballmer, görevini bırakacağını ve artık piyasadan çekileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine de başta Bill Gates dahil olmak üzere Microsoft, onun yerini doldurabilecek muhtemel adayları belirlemeye başlamış ve son zamanlarda CEO koltuğu için Stephen Elop ile Alan Mulally’nin adı bu konuda geçmişti. Ancak bakıldığında Microsoft’un CEO koltuğuna oturacak kişinin süpriz bir kişi olması da beklenenler arasında.


Steve Ballmer‘ın bu koltuktan çekileceği haberi ortaya çıktığı zaman ona en yakın rakip olarak görülen Nokia’nın eski CEO’su Stephen Elop, koltuğu Alan Mulally’e kaptırmış gibi görünüyordu. Ama gelen son bilgilere bakılırsa Ford‘un CEO’su Alan Mulally bu işi kabul etmedi. Görünüşe göre Mulally, Ford’un başında kalmaya devam etmek istiyor; en azından yaptığı açıklama bu yönde. Bu durumda gözler yeniden Stephen Elop’a çevrilmiş durumda. Ancak daralan listede birkaç adayın olduğunu da söyleyebiliriz.

Alan Mulally’nin adaylar arasından çekilmesiyle birlikte daralan bu listede Elop’un yanı sıra iki güçlü adayı görebiliriz. Bunlardan biri Microsoft’un Bulut ve Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Tony Bates. Halihazırda ki Microsoft çalışanı olan Bates’in koltuk için şansı oldukça yüksek. Diğer bir aday da şu an Pivotal’ın CEO’su olan, fakat daha önce Intel, Microsoft ve VMware’de de çalışan Paul Maritz’i de söyleyebiliriz. Yakın bir zamanda Microsoft‘ta Ballmer’ın yerine geçecek ismi hep birlikte öğreneceğiz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder