» » Yaratıcı Blogcunun Gıdası: Müzik

Blog yazarları yeni yazı fikirleri bulmak ve yazılarıyla rakipleri arasında sivrilmek için yaratıcı olmak zorundalar. Yaratıcılığı tetikleyen en önemli şey ise “ilham” dediğimiz o meşhur kavram.

Genç blogger arkadaşım Akif, Blog Hocam’a gönderdiği bir misafir yazıda blogcular için ilham kaynaklarından bahsetmişti. Bunlar arasına benim daha önce hiç denemediğim bir şey olan “müzik dinlemek” de vardı.

Ben de son zamanlarda, Blog Hocam’a yeni fikirler üretebilmek için akşamları hoparlörün sesini hafif açıp klavyenin başına oturmaya başladım. Akif’in önerdiği gibi, yaratıcılığımın artması için daha önce dinlediklerimden farklı, çeşitli radyo kanalları arasında geçiş yapıp, ilginç ve farklı şarkılar dinledim. Sonuç mu? Bu yazı dahil pek çok pek çok parlak fikir belirdi kafamda :)

 

Müzik dinlemenin bloggerlar için başka faydaları da var. Örneğin çok uzun yazılar yazarken veya bilgisayar başında çok vakit geçirdiğinizde müzik araları vererek o işten sıkılmanızı önleyebilir ve kafanızı birkaç dakikalığına dağıtabilirsiniz. İnanın iyi gelecektir.

Gelelim esas soruya… Farklı müzik türlerini, zahmetsiz ve hızlı bir şekilde nasıl dinleyeceksiniz? Bunun için de size çok güzel bir önerim olacak. Her türden yerli, yabancı ve yerel radyoyu bir araya toplayan, DinleFm.net isminde bir radyo dinleme sitesi var. Bu sitede, Türkiye’de yayın yapan tüm radyo kanallarının canlı radyo dinleme bölümlerini bir sayfada toplanmış. Böylece site site gezmeden, istediğiniz müzik türüne göre istediğiniz radyo kanalını tek bir yerden zahmetsizce dinleyebiliyorsunuz.

dinlefm
Online radyolar arasında benim favorilerimi merak edenler için birkaç öneride bulunmak istiyorum.

 

- Slow Karadeniz
- Power Türk
- Radyo Seymen
- Lounge FM
- Pal Station
- Joy Türk
- Radyo Alaturka
- Radyo Beyoğlu


Ne demişler müzik ruhun gıdasıdır. O halde bloguna ruh katmak isteyenler DinleFM.net’i ziyaret etsinler…

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder