» » Başarılı Ve Popüler Kişisel Bloglar

Yemek blogları ve moda bloglarından sonra sıra kişisel bloglarda. Türkiye’nin popüler kişisel bloglarına geçmeden önce kişisel blog kavramı üzerinde biraz durmak istiyorum. Kişisel bloglar genellikle yazarın adı-soyadı veya takma ismiyle adlandırılır. Kişisel bloglar yazarın düşüncelerini,yaşadıklarını, yaptıklarını ve gündeme dair konuları kendi tarzıyla paylaştığı bireysel sitelerdir. Aşağıda listelediğim kişisel bloglar da bu tanıma uygun bir şekilde yayın yaparak kendi tarzlarını ve kendi kitlelerini oluşturmuş bloglardır.

 

 

M. Serdar Kuzuloğlu

 

M. Serdar Kuzuloğlu

 

Konuşması ve tavırlarıyla bana çok antiptatik gelse de, Serdar Kuzulğolu internetin fenomen kişiliklerinden biri. Köşe yazarlığı, TV ve radyo programı, internet girişimleri, dijital danışmanlık dışında bir zamanı kaldığında kişiesl blogunda doyurucu yazılar yazıyor.

 

 

Beyn

 

beyn

 

Blogun yazarı Barış Ünver, Beyn’i aklından geçen aşağı yukarı her şeyi yazdığı kişisel bir blog olarak tanımlıyor. 2006 yılından beri yayından olan Beyn, Türkiye’nin en eski kişisel bloglarından.

 

 

E-vren Günlüğü

 

Evren Günlüğü

 

Blogunu bir e-günlük olarak kullanan Evren, yaşamındaki inişlerini çıkışlarını, hüzünlerini, sevinçlerini yazı, fotoğraf ve video olarak takipçileriyle paylaşıyor. 2005 yılından beri yayında olan samimi ve başarılı bir kişisel blog.

 

 

Bi Düşün

 

Bi Düşün

 

Kişisel bloglara en güzel örneklerden biri olan Bi Düşün’ün oldukça geniş bir okuyucu kitlesi var. Tamamen başından geçenlerini ve hayata dair gözlemlerini yazan bu arkadaşımız 2009’dan beri düzenli ve samimi yazılarıyla blog dünyasının tanınan simaları arasına girmey başarmış. Bir de sidebardaki abuk subuk reklamlar olmasa… :)

 

 

Nurçin Özer

 

Nurçin Özer

 

Tanıdığım en genç ve en yetenekli bloggerlardan biri. Marifetleri sadece blog yazmakla sınırlı değil. Magozin ve AddTheMoment gibi internet projelerine de imza atmış biri Nurçin. Blogunu eskisi kadar güncel tutmasa da kişisel blog yazanlar arasında en çok takip edilen kişilerden biri olmaya devam ediyor.

 

 

E-Günlüğüm

 

E-Günlüğüm

 

Hürriyet ve Bumerang sayesinde tanıdığım Hilal Meriç, kişisel blogu olan E-Günlüğüm’de gezdiği yerleri, gittiği mekanları, gündemdeki olayları, başından geçenleri, übnlü isimlerle yaptığı röportajları kendine has tarzıyla paylaşıyor.

 

 

Kelimeler Benim

 

Kelimeler Benim

 

Kişisel blogunu hiç bitmeyen bir kitap olarak Sezer, bu kitaba her geçen gün yeni sayfalar eklemeye devam ediyor. Kendine has yazı tonu ve tasarımıyla Kelimeler Benim Türkiye’nin en başarılı kişisel bloglarından biri.

 

 

Yukarıdaki örnekleri incelediğimizde görüyoruz ki kişisel blogların başarısıın altında yatan en büyük etken kendi tarzları olmalısıdır. Belli bir konu hakkında yazı yazmalarını isteseniz, konu aynı olmasına rağmen her birinin yazısından farklı lezzet alırsınız.

 

Bu kişisel blogları popüler yapan etkenlerden biri de “kişiselliğin” sadece blog ismiyle sınırlı kalmamasıdır. Yazılarında kendi hayatlarından bir şeyler paylaşırlar ve sadık bir okuyucu kitlesine sahip olurlar. Bu sayede hasta olduklarını yazdıklarında bile onlarca tavsiye ve geçmiş olsun yorumu alırlar.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder