» » Blogger’da Yazıları Sonsuz Kaydırma İle Yükleme

Bildiğiniz gibi Blogger’da sayfalar arası geçişler Önceki Kayıtlar – Daha Yeni Kayıtlar linkleri ile yapılıyor. Navigasyon dediğimiz bu klasik sayfa geçşini modifiye etmek için daha önce 2 seçenek sunmuştum.

 

1. Navigasyon Linklerini Resimle Değiştirmek

2. Numaralı Sayfa Navigasyonu

 

Bu yazıda son zamanlarda çok sık karşılaştığımız bir sayfa navigasyonu seçeneğini paylaşacağım. Infinite scrolling yani sonsuz kaydırma adı verilen bu yöntem şu şekilde çalışıyor:

 

Blogger sonsuz scroll

 

Ana sayfada 7 kayıt gösterdiğinizi var sayalım. Normal şarlarda 7. kayıttan sonra bir resim veya link ile daha eski sayfaya geçi yapılması gerekir. Ancak bu eklentide 7. kayıttan sayfa aşağıya doğru kaymaya devam ediyor ve bir sonraki 7 kayıt yükleniyor. Bu döngü tüm yazılarınız gösterilinceye kadar devam ediyor.

 

Nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Bu eklentiyi bizimle paylaşan Manki’ye teşekkür ettkiten sonra eklentiyi canlı test etmek isteyenleri kendisinin bloguna yönlendirmek istiyorum.

 

Eklentiye blogunuza eklemek çok kolay. Blogger kumanda paneline girdikten sonra Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu izleyin ve aşağıdaki kodları yapıştırın.

 

<script src='http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js' type='text/javascript'></script>
<script src='https://dl.dropboxusercontent.com/u/60346665/BH-sonsuz-scroll.js' type='text/javascript'/></script>

 

İyi bloglar!

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder