» » Blogger İçin YouTube Eklentisi

YouTube ile ilgili gelişmiş bir Blogger eklentisi bulmak pek mümkün olmuyor. Halbuki YouTube kanalına özen gösteren ve yüzlerce video yükleyen blogger olduğunu biliyorum. Paylaşacağım bu YouTube eklentisi seyesinde YouTube kanalanızı blogunuzun kenar çubuğunda gösterebileceksiniz. Bu eklentide kanalınıza ait bir YouTube abonelik kutusunun altında kanalınızdaki videolar listelenir. Videolardan birine tıkladığınızda ise eklentinin üst kısmında küçük bir video oynatıcı açılır ve tıkladığınız video oynamaya başlar.

 

YouTube Kanalı İçin Blogger Eklentisi

 

Bu harika eklentinin nasıl çalıştığını görmek için test blogumdan kaydettiğim aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Eklentiyi blogunuzda kullanmak için YouTube’da videolarınız olmasına gerek yok. Mevcut bir YouTube kullanıcısının videolarını da bu eklentide gösterebilirsiniz.Öncelikle Blogger kumanda panelinde Şablon > HTML’yi Düzenle  yolunu izleyerek Ctrl + F tuş kombinasyonunun yardımıyla </head> kodunu bulun. Bu kodun üzerine aşağıdaki kodları ekleyerek şablonu kaydedin.

 

<script src='http://code.jquery.com/jquery-latest.js'/>
<script type='text/javascript'>
    var youTubeURL = &quot;http://www.youtube.com/user/kullanıcıadı&quot;;
    //optional---------------------------------------
    var yuneroWidgetHeight = 400;
    var yuneroWidgetWidth = 270;
   
    function goClicked() {
        $(&#39;#yunero&#39;).empty().append(&#39; loading ...&#39;);
        youTubeURL=$(&#39;#youTubeUrl&#39;).val();
       
        loadYunero();
    }

    </script>

 

Burada kullanıcıadı yazan yere YouTube kullanıcı adını yazın. 400 yazan yer eklentinin yüksekliğini, 270 yazan yer eklentinin genişliğini belirler. Bu değerleri blogunuza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.

 

Ardından Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Gadget yolunu takip ederek şu kodları ekleyin.

 

<div id="yunero"></div>   
<script src="https://dl.dropbox.com/u/60346665/BH-Youtube/yunero.min.js"></script>

 

Bu eklenti hem YouTube kanalınızın abone sayısını arttırmanıza, hem de ziyaretçileri blogunuzda daha uzun süre tutmaya yarayacaktır. Eğer eklentiyi faydalı bulduysanız aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanarak arkadaşlarınıza önerirseniz sevinirim.

 

Teşekkürler!

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder