» » » » » Blog Açan Kişinin Kısaca Baştan Sona Çekeceği Bütün Zorluklar

Eskisi kadar popüler olmasa da blog yazarlığı hala devam ediyor ve bu durumdan zevk alanından tutun ekmeğini bu alandan çıkaran  birçok insan hala mevcut.Eğer yazı yazmaktan hoşlanıyor ve yazabilecek bir veya bir çok konum var diyor iseniz hemen blog alanına atılın bence.Ama elbetteki bu iş dışarıdan görüldüğü gibi kolay ve zahmetsiz bir iş değil aksine zor ve zahmetli bir iş ama yapılamayacak kadar zahmetli de değil.Kesinlikle ilk başlarda bocalayacaksınız,zorlanacak hatta bu işi bırakma derecesine kadar bile gelecekseniz ama öğrendikçe bu işten hoşlanmaya ve de popülerliğiniz artıkça keyif almaya başlayacaksınız tabi bu doğrultuda kazanacağınız reklam gelirleri de yüzünüzü güldürecektir.Peki en çok hangi konularda zorlanacak ve merak edeceksiniz?

BLOG TEMALARI, ŞABLONLARI;
Bence en çok araştırma yapılan konu budur blogger açanların.Çünkü bloggerı ilk açtığınız zaman blogunuz basit bir blogger şablonuyla donatılmıştır.Tabi kimse böyle hayal etmemiştir.Bende etmemiştim çünkü.Herkes şatafatlı hoş göze çarpan bir blog teması ister.Yok kullanımı basitmiş,zormuş,göz yoruyormuş kimsenin derdine olmaz.

Sonra her gün hızla değiştirilen blog temaları bunun sonucunda ortaya çıkan widget karışıklıkları,aynı yayının ana sayfada iki kere gösterilmesi gibi benzer sorunlar ortaya çıkıyor ben bunun adına  bilinçsiz blog teması kullanımı diyorum.Belli bir süre daha araştırma yaparsınız ve bu sorunlardan kurtulmaya başlarsınız.Ve bundan sonra daha büyük bir sorun daha ortaya çıkar temanızın İngilizce veya başka bir dilde olması!

Önce Türkçeye çevirmeye çalışırsınız araştırırsınız kodları görünce gözünüz korkar,eringenlik içgüdünüz vuku bulur. Türkçesini bulmaya çalışırsınız sonra bakarsınız Türkçe tema çok az var olan bir durum mecburen alternatif olarak başka ve Türkçe bir tema kullanmak zorunda kalırsınız.Sonra bu durumda canınızı sıkar ve işte büyük an gelir siz kodlama işine el atarsınız bin bir zorlukla kendinize göre menüyü düzenler Türkçeye çevirirsiniz.Sonra daha büyük bir sorun daha gelir ben bu yazılara tıklayınca niye istediğim sayfa gelmiyor? Hayda! dersiniz.Ya kendiniz kodlardan bu işi halletmeye çalışırsınız. (mesela ben öle yapmıştım.)Yada internette çok az bilginin olduğu bu konu hakkında ölümüne araştırma yaparsınız ve yine bin bir zorlukla bu işi öğrenir ve tema işinin tamamen kavrarsınız bu saatten sonra temalar sizin için oyalanma alanı olur.

BLOĞUM NEDEN GOOGLE DE BİRİNCİ SIRADA DEĞİL!(SEO)
Her blogger açan kişi kesinlikle bu konudaki cahilliği yüzünden kesinlikle bloğunu açar açmaz dolup taşacağını google da birinciliklerle yaşayacağını zanneder tabi sonradan işi öğrenince çok güzel bir hayal kırıklığına uğrar sonra ben nasıl bu işi yapcam diye düşünür.Ve yazar google emmiye 'bloğum nasıl google de birinci sırada olur?'.Bir sayfayı açar ve önüne bir yazı gelir SEO!

Nedir bu lanet seo ya dersiniz. Seo 'Search Engine Optimization' yani 'Arama Motoru Optimizasyonu' kelimelerinin baş harfleri ile oluşan kelimedir.Yani doğal yollardan popülerlik arttırma yoludur.Siz başlarsınız şimdi bu lanet olası seo yu ve seo ayarlarını öğrenmeyi bu biraz epey zahmetlidir.Ayarları yaparsınız vesayre bu işin içindende çıkarsınız.

Yada 'Hürriyet Bumerang' gibi blog sitelerine yatırım yapan özel servislere kayıt olarak burada ki hizmetlerden yararlanarak popülerliğinizi artırabilirsiniz.

NİYE BANA KİMSE YORUM YAPMIYO YA!
Burada bence sorun ya yazılarınızdadır. Ya da attığınız başlıklarda sıkıntı vardır.Nasıl mı?
Düşünün yazınızın başlığı ve konusu ilgi çekici fakat yazınızın içeriği yetersiz resim varsa resimler kalitesiz ve uygunsuz bir büyüklükte sizce siz araştırdığınız konuda yeterli ve güzel bir yazıya mı bakarsınız,yoksa örnek verdiğim kalitesiz fotoğraflardan ve yetersiz içerikten ayrıca da düzensiz bir yazıya mı? Ben güzel olana bakarım işte yorum yapılabilecek yazı budur belki sizin sorununuz buradan kaynaklanıyordur.Veya yazınız falan hepsi çok güzel fakat alakasız, yersiz ve ilgi çekmeyen saçma sapan bir başlıkta mevcut olduğu için olabilir yani ben google da her ne kadar aradığım yazı sizinki olsa da ben başlığı alakasız bulunca sizin bloğunuza girmem bilgi alamam, memnun kalamam ve bu doğrultuda size yorum yapmam.Belki sorununuz budur.


BANA NASIL ULAŞACAKLAR,TANIYACAKLAR YAV?
İşte sizi o html kodlarıyla sayfa oluşturmayla uğraştıracak bölüm ilk araştırırsın nasıl yapcam bu işi bir sayfa oluşturursun adını iletişim koyar ama iletişim durumunu nasıl yapacağını bilmezsin sonra google formları duyar onu yaparsın sonra ben bu formu nasıl sayfaya eklicem dersin html kodlarına girişmek zorunda kalırsın ardında sayfanın html sini yapar iletişim formunu hazırlarsın.Ardından ben bunu nasıl direk bloğa koycam dersin sonra öğrendiklerin aklına gelir ve açarsın tema html sini sidebara iletişim yazısını eklersin ardında iletişim sayfasının linkini alır buraya eklersin oldu bitti maşallah dersin rahatlarsın.Bunu sonra Hakkında için de yaparsın.

NEDEN SEVMİYOR BENİ BU ADSENSE?
Bu durumunuza göre değişebilir örnek vermek gerekirse;
-Yeterli yazınız yoktur.
-Yeterli ama içeriği yetersiz yayınız vardır.
-Bloğunuz adsense politikalarına aykırı durumlar vardır.
Bunlardan bazıları;
-Cinsel içerikli yayın
-Telif haklarının çiğnenmesi
-Hileli oyun,apk vb. şeylerin paylaşılması.
Daha fazla bilgiye buradan sahip olabilirsiniz.


.COM ADIN BATSIN:
Geldik uğraş babam uğraş bölümüne.Adamın parasıyla aldığını bin bir zorlukla kullanması biraz kötü bir durum.Yine blog açarken hayaliniz blogadınız.com dur.Her blog yazarı gibi fakat önünüze blogadınız.blogspot.com u koyuncu nutkunuz tutulur.Sonra işi öğrenirsiniz .com a çevirmek için bedava yapan ama saçma sapan şeyler isteyen sitelerde ömrünüzü yersiniz.Sonra dersiniz ki en kalitelisi ve güvenilirin den paraya kıyıp bir domain alırsınız.Ama almadan önce karşınıza özellikleri çıkar nedir babam bu özellikler dersiniz sonra öğrenir kesene ve isteğine göre olanı seçer bloğunuza uygulamaya çalışırsınız.İşte olay burdan sonra başlar ben bunu nasıl yapıcamda blogumda etkinleştiricem dersiniz onu araştırırsınız bin bir zorlukla cname kaydı ekler 1 yıllık veya bir kaç yıllığına aldığınız domaininiz etkinleştirirsiniz.

MUTLU SON
İşte bu bütün işleri hallettikten sonra profosyonel bir blog yazarı olursunuz bundan sonra artık oturur kaliteli özgün yazı yazmaya başlarsınız tabi bunları yaparkende yazı yazmanız her şekil gerekicektir tembelliğe yer yok yani.
Umarım işinize yaramıştır.,
Not:Başlıklar altında anlatılan her konu en ince ayrıntısına kadar ayrı yazılar olarak ta yayınlanacaktır.







  

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder