Herkese Merhaba.
Bugün Sizlere Birçok Kullanıcının Yabancılık İle Yaklaştığı Gevey Hakkında Bilgi vermek ve Örnek Bir Çalışma Yapmak istiyorum.
Öncelik Türkiye'de Pek Rastlanmasa da Yurt dışında Operatör Firmaları Sattıkları iPhone Modellerini Tüketicilere Çok Düşük Maliyetler İle 1 veya 2 Yıllık Kullanım Sözü (taahhüt) Karşılığı Satılmaktadır.
Yani Burada ki Asıl Amaç Kullanıcılara Mevcut Operatör Hattını Kullandırmak ve bunun karşılığında Telefonu Daha Az Maliyet ile Satmaktır.
Ancak Ne Yazık ki Ülkemizde Yurt dışına Kıyas ile Yüksek Fiyatlar ile satılan Telefonlar , Tüketicileri Yurt dışından Getirilen Daha Ucuz Fiyatlı Cep Telefonlarına Yönlendirmektedir.
Bunun Önüne Geçmek isteyen Operatör Firmaları Mevcut Cep Telefonun Sadece Kendi Firmalarına Ait (USA Verizon - USA Sprint - USA AT&T - France Orange vs) Operatör ile Telefonun Çalışmasını Sağlayan Koruma Önlemleri Almaktadırlar.


--------
Gevey'ler İse Tam Olarak Burada Devreye Girmektedir.Cihaza Uygulanan Sim Kilit (Sim Lock) Kilidini Açmakta ve Kullanıcıların Farklı Firmalara Ait (Turkcell - Avea - Vodafone vs) Kullanmasını Sağlamaktadırlar.
Gevey'ler Belirttiğim Gibi Sadece Sim Kilidi Olan Cihazların Farklı Firmalara Ait Operatör Hatları Kullanılmasını ve Aktivasyon (activation) Ekranını Geçmesini Sağlamaktadırlar.
------
Gevey Hiç Bir zaman Tam Çözüm Değildir.Çünkü Gelecek Yeni Bir Güncelleme (Özellikle Modem FirmWare) Sürümünü Değiştirebileceğinden Gevey Etkisiz Kalabilir.
Aynı Zamanda 
-Şebekeden Düşme 
-Pil Tüketimi 
-Görüntü Görüşme Engelleri
-Aktifleştirme için Ekstra Uğraşlar (112 arama)
-3G Hız Kaybı vs.
Bunun Gibi Eksikleri Olabilir.
Ancak Günümüzde Bunların Çoğu Aşılmış Durumdadır.
-----
Toparlayacak Olursak Elinizde Pasaport Kaydı Yapılmış iPhone Cihazınız Var ise ve Bu Cihazda Sim Kilit Mevcut ise Gevey Sizlerin İmdadınıza Yetişiyor.
Bir Sonraki Yazımda Örnek Bir Gevey Uygulaması Anlatacağım.
iyi Çalışmalar.
----
Unutmadan Şuan iPhone 4s-5-5s-5c Modelleri İçin Sorunsuz Çalışan Gevey'leri ilgili Alış-Veriş Sitelerinden Bulabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder