» » Blog Trafiğini Arttıracak 6 Etkili Taktik

Blog yazmaya yeni başlayanların ilk bir kaç ayda yaşadığı en büyük zorluklardan biri bloglarının trafiğinin düşük olmasıdır.Günlük birkaç bin ziyaretçi sayısına ulaşan bloglar, başarısı kanıtlanmış taktiklre kullanarak bazı stratejiler geliştirmiş, bu sayede sadık ve düzenli trafik sağlayan okuyucu kitleleri oluşturmuşlardır.Siz de yazılarınızı daha fazla okuyucuya ulaştırmak istiyorsanız, aşağıdaki taktikleri uygulamayı deneyin.

 

Blog Trafiğini Arttıracak 6 Etkili Taktik

 

1. Tasarımınızın Okuyucuları Çektiğinden Emin Olun

 

Olağan üstü blog tasarımlarından bahsetmiyorum.Modern ve sade görünümlü basit bir tema bile okuyucuları içeriğinizi okntrol etme konusunda teşvik edecektir.Empati kurun.Siz bir blogu ziyaret ettiğinizde kalabalık, uyumsuz renklerin, kocaman grafiklerin bulunduğu, her yerinden reklam fışkıran bir siteyle karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz.En geç 2 saniyede siteyi terk ediyorsunuz öyle değil mi?

 

2. Düzenli Olarak Kaliteli İçerik Yayınlayın

 

Blogların en önemli trafik kaynağı olan Google’dan ziyaretçi çekmek için artık yazıyı anahtar kelime çöplüğüne çevirmek işe yaramıyor.Bildiğiniz gibi Google artık güncel ve özgün içeriğe önem veriyor.Kaliteli içerik blogunuzu ziyaret eden kişileri etkileyecek ve tekrar geri gelmelerini sağlayacaktır.

 

3. SEO’yu Akıllıca Kullanın

 

Google’ın anahtar kelimeleri aşırı şekilde kullanan siteleri cezalandırdığı bir gerçek ama bu hiç anahtar kelime kullanmayacağınız demek değildir.Yazı başlıklarında ve yazının içeriğinde aşırı olmamak şartıyla anahtar kelime kullanabilirsiniz.Ayrıca diğer temel SEO yöntemlerini uygulamak ta organik trafiğinizi arttırmanıza yardımcı olur.

 

4. Dışarıya Link Verin

 

Yazdığınız yazıyla ilgili olduğunu ve okuyucuya değer katacağını düşündüğünüz diğer yazılara bağlantı vermekten çekinmeyin.Bu, yazınıza değer katar.Ayrıca link verdiğiniz siteler tarafından farkedilmenize ve destek görmenize yardımcı olur.

 

5. Okuyucularınızla Etkileşimi Arttırın

 

Gerek sosyal medya aracılığıyla, gerek blogunuzun yorumları aracalığıyla, gerekse iletişim formu ve e-posta aracalığıyla okuyucularınızın sizinle irtibat kurmasına izin verin ve onlara mutlaka geri dönüş yapın.

 

6. Zamanınızı Network Kurmak için Harcayın

 

Hangi konuda blog yazıyorsanız o konuda ki forumlarda aktif olarak yer alın, o konuda yayın yapan bloglara düzenli olarak yorum yapın, sosyal medyada o konuyla ilgili kişilerle tanışmaya çalışın.Bunların tümüne networking diyebiliriz kısaca.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder