» » Yeni Arama Tercihleri İle Blogger’da SEO Daha Kolay

Google’dan Blogger kullanıcılarına iyi haberler gelmeye devam ediyor.Son olarak “Arama tercihleri” ayarları kumanda paneline eklendi.Blogger’ın bu yeni özelliği sayesinde meta etiketleri, robots.txt dosyası, yönlendirmeler, 404 hata sayfaları ve görseller için alt etiketleri daha kolay yönetilebilecek.

 

Güncellennmiş Blogger arayüzünde Ayarlar > Arama tercihleri bölümünde bulabileceğiniz yeni özellikler şunlar:

 

Açıklama: Arama sonuçlarında blog başlığının altında gözükmesini istediğiniz açıklamayı buradan değiştirebilirsiniz.Maksimum 150 karakterlik kısa bir açıklama yazmalısınız.

 

Açıklama

 

404 Hata Sayfası: Blogunuzda silinen bir sayfaya gidildiğinde görüntülenen Blogger’ın sıradan hata sayfası buradan değiştirebilirsiniz.

 

404 Hata Sayfası

 

Yönlendirme: Bu özellik sayesinde blogunuzdaki bir sayfayı başka bir sayfaya kolayca yönlendirebilirsiniz.

 

Yönlendirme

 

Robots.txt: Bu dosya arama motoru botlarının blogunuzda nasıl hareket edeceklerini gösteren çok önemli bir dosyadır.Önceden tüm Blogger bloglarının robots.txt dosyası aynıydı ve dışarıdan müdahele şansı yoktu.Artık bu konuda uzman kişiler robots.txt dosyasını düzenleyerek arama motoru botlarını istedikleri gibi yönlendirebilecekler.

 

Robots.txt

 

Robot Başlık Etiketleri: Arama motoru botlarının ana sayfada, arşiv sayfasında, arama sonuçları sayfasında, kayıt sayfalarında ve statik saygfalarda nasıl davranacaklarını bu bölümden ayarlayabilirsiniz.

 

Robot Başlık Etiketleri

 

Her Kayıt için Ayrı Arama Açıklaması: Meta description dediğimiz arama açıklamasını her kayıt için ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz.Yeni kayıt oluşturma sayfasında, sağ tarafta Arama Açıklaması bölümünden o kayda ait arama açıklamasını ayarlayabilirsiniz.

 

Her Kayıt için Ayrı Arama Açıklaması

 

Her Kayıt için Ayrı Robot Etiketleri: Arama motoru botlarınaher kayıt için ayrı komutlar vermek için yine yeni kayıt sayfasındaki sağ tarafta bulunan Özel Robot Etiketleri seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

Her Kayıt için Ayrı Robot Etiketleri

 

Görseller İçin Title Ve Alt Etiketi: Yeni kayıt oluştururken yazınıza bilgisayarınızdan bir resim eklediğinizde resmin üzerine tıkladığınızda Properties seçeneğini göreceksiniz.Buradan resme title ve alt etiketleri ekleyerek görsel aramalardan ziyaretçi kazanabilirsiniz.

 

Görseller İçin Title Ve Alt Etiketi

 

Önemli Hatırlatma

Robots.txt ve robot etiketleri ile ilgili ayarlar uzmalık gerektirir.Bilginizden emin değilseniz bu ayarları değiştirmeyin.Blogunuzun arama sonuçlarında hiç gözükmemesine sebep olabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder