» » » » » » Chromium nedir , neden kullanılmalıdır ?


Chromium projesi adını, Krom elementinden almaktadır.Geliştirici dokümantasyonunda belirtiği üzere, Google'ın amacına göre Chromium açık kaynak projenin adı, Chrome ise final ürünün adıdır.Chromium, Google Chrome'ın da kaynak kodunu oluşturduğu açık kaynak bir web tarayıcısı projesi.Projenin geliştirici Chromium kopyaları  Google Chrome ile benzemektedir. Aralarındaki temel farklar; Google logosu, otomatik güncelleştirme mekanizması, kullanım istatistiklerinin takibi ve Adobe Flash Player entegrasyonudur.
Projenin asıl amaçlarından biri, geleneksel tarayıcı uygulaması olması dışında, Chrome'un web için sekmeli bir pencere yöneticisi ya da kabuk olmasıdır.
Uygulama, Windows Explorer ya da Mac OS X'in Finder'ı gibi minimalist bir yapıdadır. Geliştiriciler tarayıcının "hafif ve hızlı hissettirmesi" gerektiğini belirtmektedir.

Resmi sayfası için tıklayın

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder