» » » » » » » Filezilla nedir , nasıl kullanılır ?


Filezilla GNU/GPl bir FTP programıdır. Yani internet üzerinden başka bir bilgisayara dosya transferini sağlayan açık kodlu bir yazılımdır. Hem profesyonel olarak hem de amatör olarak kullananları ihtiyaçları karşılayabilmektedir.
FTP sunucusuna bağlanmak:
  • 1 – İlkten buraya tıklıyoruz ve buraya sitenin alan adını yazıyoruz.Örnerğin;Teknoloji
  • 2 – Eğer webmaster sanız.siteleri bi kalsör altında toplayabilirsiniz.Hızlı ulaşım için.
  • 3 – Buradan istediğimiz kaydettiğimiz siteyi silebiliriz.
  • 4 – Her şeyi eksiksiz tamamladıktan sonra buraya tıklıyoruz.
  • 5 – Sitenin adını,programda adını değiştirmek istiyorsak yapabiliriz.
  • 6 – Hostumunuz sağladığı kullanıcı adını yazıyoruz.
  • 7 – Hostumuzun sağladığı klasörlere ulaşmak amaçlı verdiği şifre.
  • 8 – Sitenizin adresi veya hostunuzun sağladığı Ip nodan bağlanabilirsiniz.
  • 9 – Bu bölüme dokunmuyoruz.
  • 10 – Buradan normal i işaretliyoruz.

Dosya transferi yapmak: Bir sunucuya bağlanıldığında pencerenin orta kısmında kendi bilgisayarınızın ve sunucunun dosya ve klasörleri listelenir. Buradan istediğiniz dosyaya kolayca erişebilirsiniz. Kendi bilgisayarınızdan sunucuya dosya transfer etmek için seçilen dosya veya dosyalara sağ tıklayıp yükle demeniz yeterli. Sunucudan dosya indirmek içinse yine aynı şekilde istediğiniz dosya ve klasörleri seçtikten sonra sağ tıklayıp İndir’i seçerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca sürükle bırak özelliğiyle dosyalarınızı kolaylıkla sunucudan bilgisayarınıza, bilgisayarınızdan sunucuya taşıyabilirsiniz.
Sunucudaki dosya izinlerini değiştirmek: Sunucu dosya listesinden istediğiniz dosya veya klasöre sağ tıklayıp Dosya Öznitelikleri’ni seçtiğinizde dosya izinleri penceresi karşınıza gelir. Buradan dosya izinlerini kolayca değiştirebilirsiniz.
Site Yönetimi: Sık kullandığınız sitelere bağlanırken her seferinde kullanıcı adı ve parolanızı girmenize gerek yok. Dosya -> Site Yönetimi (Kısayolu: CTRL+S) yolundan ftp sunucularını kullanıcı adı ve şifresiyle kaydedebilir, sunucular için grup oluşturabilir, kayıtlı olanlar üzerinde sile/düzenleme işlemleri yapabilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder