» » » » » Antivirüs devinin büyük hatası

Popüler antivirüs için yayınlanan güncelleme, pek çok şeyi zararlı gibi görmesine neden oldu.
Antivirüs yazılımı Avira için yayınlanan bir güncellemenin Pazartesi ve Salı günlerinde PC'lerdeki bazı programların zararlı olarak algılanmasına yol açtı. Bu durum, bazı kullanıcıların PC'lerinde önemli sorunlara yol açtı. Neowin'de yayınlanan habere göre sorun, sadece Avira'nın ücretli sürümünde yaşandı, çünkü ücretsiz sürüm bu tür güncellemeler almıyor.

Avira'nın 8.2.10.64 güncellemesi, Windows XP, Vista ve 7'li PC'lerde Windows Gezgini, Internet Explorer, Not Defteri ve Windows Görev Yöneticisi gibi yazılımlarda ve çok daha fazlasında zararlı bulunduğu uyarısının çıkmasına neden oldu. Güncelleme, bazı diğer Microsoft yazılımlarının ve 3. parti yazılımların kullanımına da engel oldu.
Sorun yaklaşık 12 saat sürdü ve Avira'yı kullanan milyonlarca kullanıcıyı etkiledi. Şirket, Facebook sayfasında sorunu çözen bir güncelleme yayınladıklarını söylerken, durumdan dolayı özür diledi.
Kaynak: Hurriyet Teknoloji

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder