» » Google Penguen Algoritması

Google Panda algoritmasının etkileri ülkemizde yeni yeni görülmeye başlamışken Google’dan yeni bir algoritma duyurusu daha geldi.Bu yeni algoritmanın ismi de “Penguen”.

 

Panda algoritmasının devamını niteliğinde olduğunu düşündüğüm Penguen güncellemesinde amaç Google’ın webmasterlar için hazırladığı yönergelere uymayan düşük kalitede ki siteleri ve aşırı optimizasyon yapan siteleri cezalandırmak.

 

Google Penguen Algoritması

 

Google’ın Resmi Açıklaması

 

Google mühendisi Matt Cutts, Googl Panda Güncellemesini 24 Nisan tarihinde resmi Google blogunda Another step to reward high-quality sites başlıklı yazısıyla duyurdu.Açıklamada özetle şu belirtilmiş:

 

Önümüzdeki günlerde webspam’e yönelik önemli bir algoritma değişikliğine gidiyoruz.Bu değişiklik Google’ın mevcut kalite yönergelerine uygun olmadığını düşündüğümüz sitelerin sıralamasını düşürecektir.

 

Penguen Algoritmasının Olumsuz Etkilerinen Nasıl Korunabilirim?

 

Penguen güncellenmesinden olumsuz etkilenip arama sonuçlarında daha alt sıralarda çıkmak istemiyorsanız önleminizi almalı ve bazı faktörlere dikkat etmelisiniz.

 

1. Spam Yorumlar

Kendini akıllı zanneden bazı blogcular sırf backlink kazanmak veya o yorumu okuyan kişiyi kendi bloguna yönlendirmek için yazıyı dahi okumadan tek kelimelik/cümlelik saçma sapan spam yorumlar yazıyolar.Eğer sizin de spam yorumlar yazmak gibi bir stratejiniz varsa bundan vazgeçmelisiniz.Google ‘ın bu yeni algoritması spam yorumları kolayca tespit ediyor ve cezalandırıyor.

 

Okuyun: Bloglara Yorum Yazma Stratejim

 

2. Aynı Anahtar Kelimeyi Defalarca Tekrarlamak

Anahtar kelimeler SEO’nun en önemli öğelerinden biridir ancak sırf belli bir anahtar kelimede yükselmek için o kelimeyi yazıda defalarca kullanmak sizin o yazıyı insanlar için değil de Google için yazdığınızı gösterir.Bu durumda Spam olarak algılanırsınız ve Google tarafından cezalandırılırsınız.

 

Okuyun: Blog Yazılarında Anahtar Kelime Yoğunluğu

 

3. Kopya İçerik

Kopya içerik için Google’ın son yıllarda üzerinde en çok durduğu konu diyebiliriz.İnsanlar başklarının içeriklerini kopyalayarak sanki kendileri yazmış gibi sitelerinde yayınlamaktan bir türlü vazgeçmiyorlar.Google ise algoritmalarında bu tür siteleri tespit etmek ve cezalandırmak için sürekli güncellemelere gidiyor.Penguen güncellemesinde de kopya içerik kullanan siteler testpit edildikleri taktirde cezalandırılıyorlar.

 

4. Diğerleri

Matt Cutts’ın açıklamasında da belirttiği gibi Google’ın kalite yönergelerine uymayan siteler bu algoritmadan olumsuz etkilenecekler.Bu yüzden Google’ın web yönmeticileri için oluşturduğu yönergeleri okuyun ve blogunuzu bu yönergelere uygun hale getirmeye çalışın. [ Google Web Yöneticisi Yönergeleri ]

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder