» » Blog Hocam’a Misafir Olmanın Faydaları

Misafir Blogculuk ( Konuk Yazarlık ) kavramı ile ilgili çok yazı yazdım ve yazmaya da devam ediyorum.Hatta daha çok blogcuya ulaşması için  belli başlı bilgileri Pdf formatında hazırladığım E-kitap’ta topladım.Tek amacım dünyadaki blogcular arasında çok yaygın olan bu olguyu ulaşabildiğim tüm blogculara yaymak.

 

Aslında bu konuyla ilgli yazdığım ilk yazılarıma neredeyse hiç reaksiyon almamıştım.İnsanlar benden misafir olmamı istiyorlar ancak kendileri başka bloglara misafir olmaktan kaçınıyorlardı.Zamanla insanların kafasına yatmaya başlamış olsa gerek ki bloguma yayınladığım misafir yazıların sayısı 9’a çıktı.

 

Blog Hocam’a Misafir Olmanın Faydaları

 

Türk blogcular arasında yaygın olan düşünce şu: “Kendi blogum duruken, yazımı neden başka bir blogda yayınlayayım?”.  Şimdi bu soruya ve “Blog Hocam’a neden misafir olayım?”  diye soranlara cevaben bir örnek vermek istiyorum.

 

Örnek olarak bloguma Yeni Blogcular Tarafından Yapılmaması Gereken 10 Şey ve Alexa Değerini Düşürmede Blog Yorumlamanın Etkisi başlıklı 2 adet makaleyle misafir olan Ehl-i Blog’u vereceğim.

 

Bildiğiniz gibi misafir yazı yazdığınızda yazının bir köşesine kendnizi tanıtabileceğiniz 1-2 cümle ve blogunuzun linkini yazarsınız.Ehl-i Blog’da blogum için yazdığı yazıların altına yazıyı kendisinin yazdığını belirtem bir cümle yazarak kendi bloguna link verdi.Peki bu işe yaradı mı?

 

Ehl-i Blog Analytics Raporu

 

Görmüş olduğunuz resim Ehl-i Blog’un Analytics raporlarına ait.Kendisinden rica ettim, o da sağolsun kırmayıp ekran görüntüsünü aldı ve bana gönderdi.Resimde de gördüğünüz gibi Ehl-i Blog bana yazdığı 2 adet yazı sayesinde Blog Hocam okuyucuları tarafından 678 kez ziyaret edilmiş.Sanırım bu resim Blog Hocam’a misafir olanların ziyaretçi trafiğindeki artışın ispatıdır.

 

Blog Hocam’a misafir olmanın faydaları sadece trafik sağlamakla bitmiyor.Ehl-i Blog’un yazdığı yazılardan birine 12, birine de 29 yorum yapılmış.Bu sayede okuyucularla etkileşime geçip sosyal çevresini genişletmesine de yardımcı olmuştur yazdığı yazılar.

 

Ehl-i Blog, Blog Hocam’a yazdığı yazılar sayesinde PageRank’i 4 ve Alexa değeri 140.000 civarında olan bir blogdan çok değerli bir dofollow backlink kazanmıştır. [ Değerleri Kontrol Et ]

 

Blog Hocam’a misafir olmanın faydalarını kanıtlarıyla gördünüz.Önümüzdeki günlerde dğer misafir yazarların da nasıl fayda sağladıklarını gösteren ekran görüntülerini paylaşacağım.

 

Blog Hocam, kurallara uygun yazılan her yazıya açıktır.Siz de Ehl-i  Blog ve diğer misafir yazarlar gibi Blog Hocam’a misafr olmak ve blogunuza değer katmak istiyorsanız dkikkat edilmesi gerekenleri okuyun, yazınızı yazın ve bloghocam@gmail.com adresine gönderin.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder