» » Renkli, Resimli Ve Kayan Yorumlar Yazma

Bildiğiniz gibi Blogger, yorum formuna dişli yorum özelliğini getirerek güzel bir güncelleme yapmıştı.Ben de daha şık  bir yorum bölümüne sahip olmanız için bu dişli yorumlara stil vermekle ilgili bir yazı yazmıştım.Bu yazımda ise sizlere Blogger yorumlarınıza fark getirecek bir scripti tanıtcağım.

 

Blogunuza ekleyeceğiniz bu Java Script ile yorumlarınızı farklı renklerde yazabilecek, yorum olarak istediğiniz bir resmi gönderebilecek ve marquee dediğimiz kayan yazı şeklinde yorumlar yazabileceksiniz.

 

Öncelikle Java Script kodunu blogunuza eklemeniz gerekiyor.Bunun için şablonunuzdan </body> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin.

 

<script src='http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/105066904960012479556/nccode.js' type='text/javascript'/>

 

Şimdi gelelim bu scripti nasıl kullanacağınıza.Öncelikle nasıl renkli yorumlar yazacağınızı göstermek istiyorum.Yorumunuzu [co="blue"]Yorumunuz[/co] şeklinde yazarsanız mavi rekte gözükecektir.Blue yazan yeri ingilizce renk isimleri olan red, green, yellow… vs olarak değiştirirseniz yorumunuzun rengi değişecekttir.İşte bir örnek:

 

Blogger Renkli Yorum Yazma

 

Şimdi de yorum olarak bir resim göndermeyi deneyelim.Bunun için kullanmanız gereken tag ise [im]Resim URL’si[/im] şeklinde olacak.Örnek olarak bir yorumda misafir blogculuk kitabımın kapak resmini göndereceğim.İşte sonuç:

 

Blogger Yorum Olarak Resim Gönderme

 

Scriptin son marifeti olan kayan yorum yazma olayı içinse kullanmanız gereken tag [ma]Yorumunuz[/ma] şeklinde.Bunun nasıl çalıştığını gösterecek animasyonlu gif şeklinde bir örnek hazırlayamadığım için kendiniz deneyip görebilirsiniz.

 

Blogger Kayan Yorum

 

Yorum formuna getireceğiniz bu özelliği çok farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.Örneğin yorumunuzda özellikle belirtmekistediğiniz ve dikkat çekmesini istediğiniz bir kısmı farklı bir renkte yazabilirsiniz.Ya da yorumda resimli bir ançıklama yapmak istediğinizde resmin adresini vermek yerine resmin kendisini yorum olarak gönderebilirsiniz.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder