» » » » » » 3G veri yüklemede Vodafone farkı!

Vodafone Türkiye’nin son teknolojileri tüketiciler ile buluşturma hedefi kapsamında test şebekesinde gerçekleştirdiği 3G HSUPA 16QAM testi başarıyla sonuçlandı.

Noter huzurunda gerçekleştirilen hız testinde Vodafone Türkiye, 11.3 Mbps veri yükleme (upload) hızına ticari modemle ilk ulaşan operatör oldu. Öte yandan Huawei’nin geliştirdiği modem; ticari olarak 3G veri yüklemede bu hıza ulaşan dünyanın ilk modemi olma özelliğini taşıyor.


DVD yüklemek 10 kat hızlandı

Söz konusu teknolojiyle cepten çekilen 50 megabayt’lık (MB) bir video 70 saniye yerine 35 saniyede, 2 kat daha hızlı video paylaşım sitelerine yüklenebilecek. Bu teknolojinin sahip olduğu kapasiteyi teorik olarak tanımlayan verilere göre, 8Mbps DL/1Mbps UL ADSL bağlantı ile ortalama 10.5 saatte internete yüklenen bir DVD yaklaşık 1 saatte yüklenebilecek.

Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Mobil internette; resim, video gibi veri yüklemek yükselen bir trend. Tüketiciler, Facebook ve Youtube gibi sitelere ve sosyal medya kanallarında giderek daha çok veri paylaşımı yaparak bu mecralarda kendilerini ifade ediyorlar. Bu nedenle de veri yüklemek giderek veri indirmek kadar önem kazanıyor. Biz de Vodafone Türkiye olarak ‘son teknolojileri, ihtiyaçları doğrultusunda tüketiciye ulaştırma’ amacımız doğrultusunda faaliyetlerimizi şekillendiriyoruz.”

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder