» » » » » Türkiye Robot Polisini Üretti!

Türkiye'nin ilk robot polisi Muğla Ortaca ilçesinde Trafik Büro Amirliği tarafından tasarlandı. Robot polis aküyle çalışıyor. Robot polisi Muğla karayolunda görebilirsiniz.

Sert plastikten imal edilen, 1.80 boyundaki 20 yıllık polis memuru Ahmet Durmuş’un fotoğrafının kullanıldığı robot polis, gece- gündüz Ortaca Bölge Trafik Polisi’nin görev yaptığı noktalarda hizmet verecek.

’Robot Polis’, trafikte alkollü ve art niyetli sürücülerin uygulama yapan polise karşı can güvenliğini tehlikeye sokacak durumları engellemek amacıyla yapıldı. Türkiye’de ilk olarak Ortaca’da hizmete sunulan robot polis, ilçede görev yapan polisler tarafından tasarlandı. Orta Sanayi Sitesi’ndeki ustalar tarafından sert plastikten imal edilen robot polis için Ortaca Bölge Trafik’te görevli 20 yıllık polis memuru Ahmet Durmuş’un fotoğrafı kullanıldı. Robot polislere talep gelirse seri üretime geçilecek.

Robot polis, yol uygulaması yapan bir polisin yapmış olduğu işaretlerin tamamını yapabiliyor. Polis aracında bulunan polislerin uzaktan kumanda ile verdikleri talimat sonucu robot polis tek elini kaldırırak ’Dur’ ve bir kolunu uzatarak ’Kenara çek’ işareti yapıyor. Ayrıca led ışıklar sayesinde gece de hizmet verebiliyor.

Muğla'da ki polis memurları tarafından yapılan 'robot polis' şu aralar güneş enerjisiyle çalışabilmesi için denemeler yapılıyor. Bakalım bu uygulama Türkiye'de kaç ilde daha yapılacak.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder