» » Blogcular İçin Faydalı Chrome Uzantıları

Konuya tarayıcılardan ve uzantılardan bahsederek başlamak istiyorum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu Blog Hocam’ı oluşturduğum beri internet tarayıcısı olarak Chrome kullanıyorum ve herkese de Chrome kullanmasını öneriyorum.

 

Blog Hocam Okuyucuları Hangi Tarayıcıyı Tercih Ediyor?

 

tarayici-dagilimi

 

Görmüş olduğunuz bu grafik Blog Hocam açıldığından beri gelen ziyaretçilerin kullandığı tarayıcılara ait dağılımı gösteriyor. Mavi renkte gördüğünüz %66.06’lık oran Chrome’u, yeşil renkle gördüğünüz %19.74’lük oran Firefox’u, turuncu renkle gördüğünüz %10.03’lük oran se Internet Expolrer’ı temsil ediyor. Görmüş olduğunuz gibi ziyaretçilerin çoğu benim gibi Chrome tarayıcısını tercih ediyor. Yeri gelmişken şu hatırlatmayı da yapmak istiyorum: Blog Hocam’ı Internet Explorer ile ziyaret edenler blogu tam olarak görüntüleyemezler.

 

Neden Chrome?

 

Bildiğiniz gibi Chrome, Google tarafından geliştirilen bir internet tarayıcısı. Bu zamana kadar 4 farklı internet tarayıcısı denedim. Bunlar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrmoe ve Opera’ydı. Hepsinin kendine özgü özellikleri olduğu bir gerçek ama totalde en memnun kaldığım tarayıcı Chrome’du. Hızı, sadeliği, güvenliği ve kişiselleştirme imkanları Chrome’u sevmemin başlıca nedenleriydi. Ve tabi sayısız uzantı seçenekleri.

 

Chrome Uzantısı Nedir?

 

Chrome uzantıları, Chrome'a kolayca ekleyebileceğiniz fazladan özellikler ve işlevlerdir. Uzantılar, tarayıcınızı kullanmadığınız özelliklerin karmaşasından kurtarırken, Google Chrome'u beğendiğiniz özellikleri içerecek şekilde özelleştirebilmenizi sağlar.

 

Blogcular İçin Faydalı Chrome Uzantıları

 

Chrome tarayıcısı ve uzantıları hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre artık işinize kolaylaştıracak, bizzat kullandığım ve kullanmanızı önerdiğim uzantılara geçebiliriz.

 

1. Alexa Traffic Rank

 

chrome alexa uzantısı

Alexa’nın resmi Chrome uzantısı. Ziyaret ettiğiniz sitelerin global ve lokal Alexa değerlerini, yapılan yorumları, değerlendirmeleri ve o siteye verilen linkleri kolayca görebilirsiniz.

 

2. Goo.gl URL Shortener

 

chrome goo.gl uzantısı

 

Bulunduğunuz sayfanın linkini Twitter veya başka bir yerde paylaşmak istediğinizde bu uzantı URL’yi otomatik olarak kısaltıyor ve paylaşmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca kısalttığınız linkin kaç kez tıklandığı ile ilgili istatistikleri de görebiliyorsunuz.

 

3. PicMonkey Extension

 

chrome picmonkey uzantısı

 

Online resim düzenleme sitesi olan PicMonkey’nin resmi Chrome uzantısı. Ziyaret ettiğiniz sayfada bulunan bütün resimleri otomatik olarak tanıyarak tek tıkla PicMonkey sitesine aktarıyor ve hızlı bir şekilde düzenlemenizi sağlıyor.

 

4. Screen Capture

 

chrome screen capture uzantısı

 

Ekran görüntüsü almaya yarayan bir uzantı. İster sayfanın tamamının, ister bir kısmının görüntüsünü alabilirsiniz. Aldığınız görüntüye yazılar yazabilir, şekiller ekleyebilir, çizgiler çizebilirsiniz. Resimli anlatım yaparken çok işinize yarayabilir.

 

5. PageRank Status

 

chrome pagerank status uzantısı

 

Geldik benim favori Chrome uzantıma. Komple bir SEO asistanı. Ziyaret ettiğiniz sitenin PageRank durumu, index, backlink ve sosyal paylaşım bilgileri, On-Page SEO  değerlendirmesi ve site hızı gibi pek çok SEO kriterini tek panelden kontrol edebilirsiniz.

 

Eklediğim Chrome Uzantılarını Nasıl Silebilirim?

 

Eklemiş olduğunuz Chrome uzantılarını bir süre silmek isteyebilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz tüm uzantılara Chrome tarayıcısının sağ üst köşesinde bulunan ayarlar ikonuna tıklayarak araçlar > uzantılar  bölümünden ulaşabilirsiniz. Buradan istediğiniz uzantıyı pasif hal getirebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz.

 

Söz Sizde

Umarım bu yazıdan sonra tarayıcı olarak Chrome kullanmayanlar fikrini değiştirmiştir. Chrome kullanıcıları, kullandıkları faydalı uzantıları bizimle paylaşırlarsa çok iyi olur.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder