» » » » » » » Kayıp şehir Atlantis'in yeri bulundu mu?

Atlantis kayıp şehrin tarihi!

Atlantis efsanesi yüzyıllar boyunca insanlar tarafından hep merak edilmiş ve doğruluğu ispatlanmaya çalışılmış gizemli şehir!
Anlatıldığına göre cennete benzetilen Atlantis şehri eşsiz görüntüsüyle hem filmlere konu olmuş hem de özel çizimlerle şekillendirilmeye çalışılmış.
Nerede hangi şehirde hangi ülkede olduğu billinmeyen Atlantis ilk önce Atina'da aranmaya başlandı. M.Ö 4'üncü yüzyılda var olduğu düşünülen şehir Plato tarafından kağıt üzerine ilk kez aktarılmış.Plato tam olarak yerini bile tarif etmiştir.
Atlantis şehrinin etrafı dağlarla çevrili dikdörtgen şeklinde düz bir alan olduğu ayrıca topraklarının çok verimli olduğu ve çok çeşitli bitkilere ağaçlara sahip olduğu belirtiliyor.
1960'lar da olduğu gibi her topluluk kendine göre Atlantis sınırlarını belirlemiş bazı toprakların Atlantis'e ait olduğunu savunmuşlardır.
Ayrıca kayıp ada Atlantis'in yeniden suların içerisinden yükselerek yeryüzüne çıkacağı iddiası bile ortaya atılmıştı.

Jim Allen isimli hava fotoğrafları analisti bir resim üzerine odaklanmış ve Bolivya'da bulunan bu yerin Atlantis olduğunu söylemiş oradan alınan kanıtlarla ispatlamak isteyen Allen maalesef bu çabasında başarılı olamamış ve inceleme yapılması akademik uzmanlar tarafından reddedilmiş.

Kayıp Şehir Atlantis bulundu mu?

Bilim insanlarının son yaptığı açıklamaya göre Hint Okyanusunda olduğu belirtilen Atlantis'e ait parçalar bulunduğu. Mauritius Adası ile Şeyseller sahillerinde bulunan kum taneciklerini araştıran bilim adamları burada bulunan kum tanelerinin tam 600 milyon yıl öncesine ait olduğu kanıtlandı. Ayrıca Hint Okyanusu'nun altında bulunan 80 milyon yıl öncesine ait 30 kilometre kalınlığında bir kara kütlesi bulundu. Bu karaya da “Mauritia” ismi verildi.

Büyük bir merakla beklediğim Atlantis'i kanıtlayan bazı parçalar bakalım ilerleyen günlerde kayıp şehri bulabilecek mi? Bu büyüleyici şehri coğrafi olarak gözümüzde canlandıran Plato bize verdiği bilgilerle hangi meraklıları uyandıracak.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder