» » » » » » » » Vikipedi cep telefonlarında!

Bir sürü bilgiyi öğrenebildiğimiz geniş ansiklopedi Vikipedi artık cep telefonlarında!

Cep telefonları kullanıcıları Vikipedi internet ansiklopedisinin makalelerine SMS ile ulaşabilecekler.

Programın sponsoru olan The Knight Foundation kuruluşunun sitesinde yer alan habere göre proje birkaç ay içerisinde geliştirilmiş olacak.

Vikipedi'nin cep telefonu kullanıcılarına SMS ya da USSD servisleri vasıtasıyla istedikleri makalenin metni alma imkanını veren hizmet üzerinde çalıştığı bildirildi.
Medya ve gazeteciliğe destek veren The Knigt Foundation isimli kar amacı gütmeyen kuruluş servisin geliştirilmesine 600 bin dolar tahsis etti. Proje her şeyden önce İnternet erişiminin kapsamlı olmadığı gelişmekte olan ülkeler için faydalı olacak.

2011 yılının sonunda The Wikimedia Foundation kuruluşu cep telefonu kullanıcılarının Vikipedi makalelerinin metinlerine ücretsiz erişimini sağlayan Wikipedia Zero projesini tanıtmıştı. Sözü geçen proje de gelişmekte olan ülkelerin sakinleri için geliştirilmişti.

Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Rusya'da servis kullananların toplam sayısı artık 330 milyon kişiyi aşmış oldu. Vikipedi'nin makalelerine ücretsiz ulaşım mobil operatörler ile ilgili sözleşmelere göre sağlanmaktadır.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder