» » Gold Bilgisayar'dan Önemli Açıklama

Gold Bilgisayar'dan Önemli Açıklama

 


Geçtiğimiz şubat ayında yürürlüğe giren, elektronik ürünlerdeki taksit sınırlandırması, teknoloji mağazalarını olumsuz etkilemiş.
Gold Bilgisayar'dan Önemli Açıklama


Geçtiğimiz şubat ayında yürürlüğe giren, elektronik ürünlerdeki taksit sınırlandırması, teknoloji mağazalarını olumsuz etkilemiş. Aldıkları elektronik ürünleri taksitlendirebileceği üst taksit limitinin 12 yerine 9 taksite düşürülmesinin ardından satışlarda düşüş yaşanmış.Yalnızca elektronik ürünlerde yapılan bu sınırlandırmanın 'tüm ürünlerde taksit kalktı' şeklinde yorumlandığını söyleyen Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Orhan Erdemir, 'Toplum üzerindeki bu algı düzeltilmediği sürece teknoloji parekendeciliği büyük darbe alacaktır' dedi.'Tablet, dizüstü bilgisayar, televizyon, fotoğraf makinesi gibi ürünlerin taksitlendirilemeyeceği düşünülüyor. Oysa bu ürünlere 9 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor. Şubat ayındaki düzenlemenin somut yansımalarını mağazalarımızdaki ziyaretçi sayılarından görebiliyoruz. Bir önceki aya göre yüzde 20-30 arası düşüş var' şeklinde konuştu.Düzenlemeden bu yana cep telefonu satışlarında, adet bazında %60'lık bir düşüş olduğunu kaydeden Aydemir, Ancak teknoloji parekendeciliğinde mali olarak güçlü olan şirketleri bekleyen asıl sorun bu değil. Televizyon ve dizüstü bilgisayar satışları da %30 oranında düştü. Bu iki grup teknoloji perakendecilerinin toplam cirosunun %45'ini oluşturur. Tüketicinin yanlış algısını düzeltemezsek, sektörümüz büyük zarar görecektir' dedi.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder