» » » » Sonunda Google DNS de engellendi!

DNS değiştirme uzmanı haline gelen Türkiye'ye bir şok yasak daha... Ama her şeyin bir çaresi var!


Sonunda Google DNS de engellendi!

Twitter yasağından sonra adeta DNS değiştirme uzmanı haline geldik. Tabii ki en çok tercih edilen Google DNS'in bu konuda açık ara önde olduğu kesin. Ama bugün gelen bir haber, Twitter'a (ve pek çok siteye) erişmek için Google'ın "8.8.8.8 ve "8.8.4.4" DNS'lerini kullananlar için kısa süreli bir şoka yol açtı. Artık Türkiye'den Google DNS kullanmak da mümkün değil.
Ancak Twitter'a ulaşmak için kullanabileceğiniz tek DNS alternatifi Google değil.Önceki yazımızda DNS numaralarını nasıl değiştirebileceğinizi ve Google DNS'in en büyük alternatifi olan OpenDNS'ten zaten bahsetmiştik. Şimdi yapmanız gereken, yazımızı takip etmek ve DNS numaraları olarak 208.67.222.222 ve 208.67.220.220'yi kullanmak... Google'da kısa bir arama yaparak farklı dns adresleriyle erişimi sağlayabilirsiniz.Bol şans..

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder