» » Angry Birds casuslara bilgi fısıldıyor mu?

ABD ve İngiltere’nin gizli servislerinin bilgisayar ve akıllı telefonlarda oynanan Angry Birds’e sızarak kullanıcıların şahsi bilgilerine ulaşmaya çalıştığı söyleniyor.


ABD’nin Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’e ait bir belgede akıllı telefon uygulamaları hedef alınarak toplanan konum, ziyaret edilen siteler ve telefon rehberi bilgileri yer alıyor.
Bu son ifşaat da Amerikalı eski istihbaratçı Edward Snowden’ın basına sızdırdığı belgelerden biri.
NSA’den yapılan açıklamada, ”meşru yabancı istihbarat hedefleri” haricinde sıradan insanların biglileriyle ilgilenilmediği kaydedildi.

Ortak casusluk programı
NSA, ”istihbarat toplama faaliyetlerinin sıradan Amerikalıların sosyal medya ve akıllı telefon kullanıında odaklandığı iddiasının gerçek olmadığını” söyledi.
New York Times, ProPublica ve Guardian’da yayımlanan rapora göre NSA ve İngilte’deki muadili GCHQ, 2007 yılından bu yana tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlardaki uygulamalardan bilgi toplama yöntemleri geliştirmek için birlikte çalışıyor.
Sızdırılan belgelerden anlaşıldığı kadarıla Amerikalı ve İngiliz casuslar konumlandırma, oyun ve sosyal medya uygulamalarını hedef alırken, cep telefonu mesajları ve internet trafiğini gizlice okumayı sağlayan tekniklerin benzerlerini kullanıyor.
İngiliz gizli servisinden sızdırılan 2008 tarihli bir belgede, ABD’yle ortak yürütülen casusluk programının ”Google Haritalar’ı kullanan herhangi bir kişinin fiilen GCHQ sistemine yardımcı olduğu anlamına geldiği” belirtiliyor.
‘İzinsiz iş yapmadık’
2012 tarihli bir diğer belgede, Android işletim sistemine sahip telefonlardan Angry Birds oyuncularının şahsi bilgilerinin nasıl toplanacağı anlatılıyor.
İngiliz gizli servis yetkilileri istihbarat konularında yorum yapmayacaklarını söyleyerek sadece bütün faaliyetlerinin ”orantılı, gerekli ve izin alınarak” yürütüldüğünü açıklamakla yetindi.
Belgelerde adı geçen diğer uygulamalar arasında fotoğraf paylaşım sitesi Flickr, sinema odaklı sosyal iletişim ağı Flixster ve Facebook’a bağlantı sağlayan uygulamalar yer alıyor.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder