Resim linklerini nasıl kullanacağız aşağıda ilgili adımları inceleyelim.
1. Blog şablonunuz için kullanacağınız resim bilgilerini bir yere not alın. Bunlar neler olabilir ?
Slayt resimleri, blog başlık resmi, sosyal iconlar ve sidebar'a koyulan özel resimlerden oluşabilir.
2. Blog yazı editörünü açın.
3. Tarayıcı yeni sekmede, blog resim linklerini yüklemek için şablon’u açın.
4. Slayt resimlerinizi nasıl yapabileceğiniz hakkındaki yazımdan da faydalanarak öncelikle konu resimlerinizi masa üstüne kaydedin.
5. Yapmak istediğiniz işlemleri belli bir sıralamayı takip ederek resimleri blog yazı editörüne yükleyin. Karıştırmamak için resimlerinize sıra numarası verebilirsiniz. Örnek : 1.JPG, 2.JPG, 3.JPG gibi. Hatta not da tutabilirsiniz.
6. Tüm resimlerinizi blog yazı editörüne yükledikten sonra, linklerin nasıl alınacağını görelin.
7. Blog yazı editörü HTML yazısına tıklayın. Yüklediğiniz tüm resimlerin (1.JPG, 2.JPG, 3.JPG ) linklerini göreceksiniz.
8. Tarayıcı yeni sekmede açtığımız şablon içinde ilgili konu linklerinizi yapıştırmaya başlayabilirsiniz. (Slayt resimleri , blog başlık resmi, sosyal iconlar ve sidebara koyulan özel resimler gibi.)
9. Tüm resim yükleme işlemi bitti ise önizleme ile kontrol edin ve eksik birşeyin kalmadığından emin olun. Herşey normal istediğiniz gibi ise artık blog yazı editöründen tüm resimleri silin. Hatta taslak durumundaki yayınızıda silebilirsiniz.
10. Blogunuzdan sildiğiniz hiçbir resim koybolmaz. Google plus, fotoğraflar sekmesinde ve Picasa yayınlarınızda depolanır. Burada dikkat edeceğiniz bir konuyu daha hatırlatmak isterim.Google Plus fotoğraflarınızdan resim linki alamazsınız. Ancak, Picasa resimlerinizi
açıp, tek tek link almanız gerekir.Buda zamanı uzatmak demektir. Sizlere bahsettiğim ilgili konu en basit ve hızlı olan yoldur. Kolay gelsin...
Resim editörleri ile ilgili yazılar.
Resim kullanımı ile ilgili yazılar.
Hiç yorum yok: