» » Steam’e Türk Lirası geliyor

Steam’den yapılan açıklama kur hesabı yaparken zorlanan kullanıcıların yüzünü güldürecek. Steam Geliştirici Günleri kapsamında yapılan duyurulardan bir tanesi bizleri yakından ilgilendiriyor. Mümkün olduğunca fazla ülkenin para birimini desteklemek için çalışmalarını yoğunlaştırdığını açıklıyor. Steam yayınladığı bir fotoğraf karesin de ise yeşil renk ile belirtilen ülkelere 2014 ayı içerisinde yerel para birim desteğini getireceğini aktarıyor.


Aynı fotoğraf karesi içerisinde 2014 yılı içerisinde yerel para birimi desteği sunulacak para birimleri arasında TL simgesini görememek biraz kafa karıştırıyor. Ancak güvenilir bir kaynaktan gelen bilgiye göre TL’nin 2014 yılı içerisinde destek sağlanacak para birimleri arasında olup olmayacağı kesin olmadığından dolayı son anda listeden çıkarılmış.
Bir diğer bilgiye göre ise de Steam’e Euro gelme ihtimali yok çünkü Valve’ın Türkiye de beraber çalıştığı kişilerin çalışmaları sonucunda daha önceden Türkiye’ye Euro getirilmemesi kararı alınmış. Bu nedenle eğer 2014 yılı içerisinde Steam e TL gelmez ise Dolar ile devam edilecek.
Steam’den direk Türk Lirası üzerinden oyun alışverişi yapmanın avantaj ve dezavantajları ise şöyle :

Steam Türkiye Cumhuriyetine vergi ödemeden kredi kartı ile online alışverişlerde otomatik olarak kur dönüştüren bir siteye dönüşebilir. Örnekleri mevcut. Öte yandan eğer Steam devletimize vergi verirse ki bunun anlamı da fiyatlarda artış gözlemlememize neden olması olacaktır.

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder